'Türk Gıda Ürünlerinin Rusya'ya Dönmesi Sorun Yaratmaz'

Rusya Tarım Bakanı Tkachev: 'Türk gıda ürünlerine yönelik kısıtlamaların kaldırılması, piyasalarımızda olumsuz bir etkisi yaratmaz'.

MOSKOVA – Rusya Tarım Bakanı Aleksander Tkachev, Türk gıda ürünlerine yönelik kısıtlamaların kaldırılmasının, Rus piyasalarında olumsuz bir etki yaratmayacağını belirtti.

Rusya’nın başkenti Moskova’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tkachev, “Türk tarım ürünlerine yönelik kısıtlamaları kaldırmanın piyasalarımızda herhangi olumsuz bir etkisi olmaz.” dedi.

Türk gıda ürünlerinin yerine şu anda İran, Azerbaycan, Özbekistan, İsrail gibi ülkelerden ithalat yapıldığını hatırlatan Tkachev, “Yaptırımlar kalkarsa yine bu ülkelerden aldığımız ürünlerin benzerini alacağız, piyasalarımız açısından endişelenecek bir durum yok.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında 9 Ağustos’ta gerçekleştirilen toplantı sonrasında, Türk gıda ürünlerine yönelik yaptırımların kademeli olarak kaldırılması konusunda görüş birliğine varılmıştı.

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı Aleksey Ulyukaev de geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada, Türk gıda ürünlerine yönelik ambargonun yıl sonuna kadar kaldırılabileceğini açıklamıştı.
Kaynak: AA