'Tillo'nun Manevi Şahsiyetleri' Konulu Konferans Düzenlendi

Siirt’in Tillo ilçesinde İbrahim Hakkı, İsmail Fakirullah, Sultan Memduh ve Şeyh Mücahit gibi büyük alimlerin hayatının anlatıldığı “Tillo’nun Manevi Şahsiyetleri” konulu konferans düzenlendi.

'Tillo'nun Manevi Şahsiyetleri' Konulu Konferans Düzenlendi
Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda düzenlenen etkinlikte İsmail Fakirullah, İbrahim Hakkı, Sultan Memduh ve Şeyh Mücahit hazretlerinin hayatı ve fikirleri ele alındı. Programda bir konuşma yapan Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Tillo’nun manevi şahsiyetlerle anlamlı olduğunu söyledi.

Tutulmaz, “Bu şahsiyetler, sadece bulunduğu günü, o devri, dönemi etkilemediler. Bugüne kadar bizim içinde bulunduğumuz dönemi de geleceği de etkilediler. Dolayısıyla bizim bunları anlamamız, anmamız ve onların ileri sürdükleri, rehberlik yaptıkları alanlarda onlara layık olacak şekilde davranmamız gerekiyor” dedi.

Tillo Belediye Başkanı İdham Aydın ise Tillo’nun manevi şahsiyetlerinin yeryüzünü karanlıktan kurtaran alimler ve bilim insanları olduğunu ifade etti.

Moderatör fizik yüksek mühendisi Feyzullah Toprak ise İbrahim Hakkı hazretlerinin hem pozitif hem manevi ilimleri en iyi şekilde bir arada yürüten önemli bir şahsiyet olduğunu belirterek, Tillo’da 21 Mart ve 23 Eylül “ekinoz” günlerinde gerçekleşen bilim harikası “Güneş Hadisesi” hakkında bilgiler aktardı.

Tillo Ulu Cami İmam Hatibi ve İbrahim Hakkı hazretlerinin 4. Kuşak torunu Metin Toprak ise, İsmail Fakirullah hazretlerinin yaşamından kesitler sunarak, eserleri hakkında bilgi paylaştı.
Kaynak: İHA