Tatvan'da 'Fuar Sergi Alanı Ve Kongre Merkezi' Temel Atma Töreni

Bitlis’in Tatvan ilçesinde yapılacak olan "Fuar Sergi Alanı ve Kongre Merkezi" binasının temeli törenle atıldı.

Tatvan'da 'Fuar Sergi Alanı Ve Kongre Merkezi' Temel Atma Töreni
Tatvan Doğu Anadolu Fuarı Kültür ve Sanat Festivali alanında yapılacak olan "Fuar Sergi Alanı ve Kongre Merkezi" binasının temel atma törenine katılan Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, bir yıl içinde tamamlanacak olan merkezin açılışını 2017 yılında gerçekleşecek olan fuar açılışına denk getirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Tatvan Fuarı’nın her yıl düzenli olarak 30 Haziran ile 20 Temmuz tarihleri arasında 20 gün boyunca yapıldığını belirten Başkan Aksoy, “Tatvan konumu gereği ve doğal güzelliğiyle bölgede cazibe merkezi durumunda olduğu için çevre il ve ilçelerden insanlar günübirlik ziyaretler gerçekleştiriyor. Ayrıca, yılda ortalama 500 - 600 bin civarında yerli ve yabancı turist bölgemizi ziyaret ediyor. Biz de belediye olarak hizmetlerimizi her alanda aralıksız sürdürüyoruz. Hazırladığımız faydalı projelerle de ilçemizi daha da güzel bir yer haline getirmeyi planlıyoruz. Projelerimiz arasında yer alan ‘Fuar Sergi Alanı ve Kongre Merkezi’ binasının temel atma töreninin gururu içindeyiz. Fuar alanında temelini attığımız merkezin 3 bin metrekare kapalı alanı olacak. İçerisinde 2 adet çok amaçlı salon, kafeterya ve mescitler yer alacak. Ayrıca güzel bir teras oluşturacağız. Halkın hizmetine sunacağımız merkez binası fuar sezonunda fuar amaçlı olarak kullanılacak ve diğer zamanlarda ise toplantı, düğün, nişan, özel günler, sergi, konferans ve benzeri etkinliklerde de hizmete açık olacak. Halka hayırlı olmasını diliyoruz" dedi.

Temel atma törenine Başkan Yardımcısı Abdulbaki Menteş, kurum amirleri, yüklenici firma temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İHA