SGK Başkanı Bağlı Şanlıurfa'da Bilgilendirme Toplantısı Geçekleştirdi

Sosyal Güvenlik Kurum Başkanı Selim Bağlı, kanun kapsamında yapılandırılacak olan borçlar ve uygulamalarına ilişkin Şanlıurfa’da kamu kurum ve kuruluşları ile STK temsilcileriyle bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

SGK Başkanı Bağlı Şanlıurfa'da Bilgilendirme Toplantısı Geçekleştirdi
Şanlıurfa SGK il binasında gerçekleşen toplantıya çok sayıda kamu kuruluş müdürü ve STK temsilcisi katıldı.

Sosyal Güvenlik Kurum Başkanı Selim Bağlı, kanun kapsamında yapılandırılacak borçlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Bağlı, “Vatandaşlarımızın talepleri ve istekleri siyasal zeminde dikkate alınarak 2 miktarda biri 67,7 milyar TL anapara biri de 40 milyar TL’ye yakın gecikme zammı ve faizi ile birlikte olmak üzere yaklaşık 100 milyar TL’lik bir yapılandırmaya tabi tutuyoruz. Yapılandırmayı yapmaktaki temel amacımız ödemeyi yapma kabiliyetini, imkanını kaybetmiş işverenlerimizin sigorta ödemelerini yapabilmeleri. Bu ödeme yapılmadığı zaman kamu kurum kuruluşlardaki bazı işlemler otomatik bir şekilde sekteye uğruyor. Vatandaşlarımızda mağdur oluyor. Bizde SGK olarak alacaklarımızı alamadığımız zaman borçlarımızı tahsil edemiyoruz. SGK sizde takdir edersiniz ki sizin de bildiği gibi para basan bir kurum değildir. Parayı kimden alıyoruz, sizden alıyoruz, işverenden alıyoruz. Asgari ücretlilerden alıyoruz. Yüzde 12,5 de işçiden alıyoruz. Topladığımız primin, hedeflediğimiz primin yüzde 25 oranını da Maliye Bakanlığı katkı sağlıyor. Geri kalanını da Devlet Baba’ya bu kadar açığımız var diyoruz. Devlet de temin ettiği kaynaklardan o açığı kapatıyor. Yani Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) sizin kaynaklarınızla ayakta duran bir kurum. SGK bir vakıf, Şanlıurfalılar vakfın ne olduğunu çok iyi biliyor. Vakıf yapılan yardımlarla fakir fukaraya hizmet eden bir kurumdur” dedi.

Yapılan açıklamaların ardından Şanlıurfa SGK İl Müdür İsmail Ünlü tarafından SGK Kurum Başkanı Selim Bağlı’ya plaket verildi.

Kaynak: İHA