Saruhanlı'ya Z-Kütüphane

’Okullar Hayat Olsun’ projesi kapsamında Saruhanlı Neval Yaralı Milli Egemenlik İlköğretim Okulunda Z-Kütüphane (Zenginleştirilmiş Kütüphane) açılışı yapıldı.

Saruhanlı'ya Z-Kütüphane
Son yıllarda bilişim teknolojisinin gelişmesiyle birlikte okumanın tüm dünyada ciddi sorun haline gelmeye başlamasıyla, pek çok ülke artık okumamaya, daha çok bilişim üzerinden oyun oynamaya başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak için ’Okullar Hayat Olsun’ projesi kapsamında bugün sayıları 77 ilde 575’e ulaşan ’Z-Kütüphane’ler oluşturmaya başladı.

Bu kapsamda Saruhanlı Neval Yaralı Milli Egemenlik İlköğretim Okulunda Z-Kütüphane (Zenginleştirilmiş Kütüphane) açılışı yapıldı.

Yaklaşık bin kitabın bulunduğu Z-Kütüphane açılışına Saruhanlı Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Serhat Karakuş, İlçe Emniyet Müdür Vekili Barış Bora Şenyurt, Okul Müdürü Abdurrahman Kibar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kütüphane hakkında bilgi aktaran İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık, "Günümüzde öğrencilere sadece kitap ile eğitim vermek, öğrenme faaliyetlerini sadece kitap ile desteklemek, öğrenciyi okuldan ve eğitimden uzaklaşmaya doğru itmekte. Milli Eğitim Bakanlığı’nın ’Okullar Hayat Olsun’ projesi ile okullarımızdaki kütüphaneler değişiyor ve zenginleşerek çağa uydun hale getiriliyor. Z-Kütüphane olarak tanımlanan zenginleştirilmiş kütüphane kavramı ülke genelinde okullarımızda hayat bulmaya başladı.

Z-Kütüphaneler içerisinde internet hizmeti olan, dijital kitap içerikleri ile zenginleştirilmiş, öğrenciye dinlediği zaman destek verecek bilgi merkezleridir. Z-Kütüphane; estetik ve ekonomik tasarımıyla öğrencilerin okullarda bilgiyi sevme, öğrenme ve dinlenme etkinliklerine iman veren sosyal etkinlik alanıdır. İçerisinde temel eserleri de barındıran Z Kütüphaneler, bilgi teknolojisi sınıfları ile kütüphaneleri bir araya getirerek okulların giriş karına konumlandırılarak öğrencilere sınırsız hizmet sağlayacaktır. Öğrencilere ödev hazırlama çıkış alma ve dijital öğrenme içerikleri ile çalışma yapma şansı sağlayacak merkezlere ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından örnek planlar oluşturulmuş ve ilgili birimlere iletilmiştir. Bu planlar doğrultusunda Z Kütüphaneler oluşturulmaktadır. Kütüphanemiz öncelikle tüm öğrencilerimiz olmak üzere 7’den 70’e tüm halkımızın hizmetindedir" dedi.

Kaynak: İHA