Reyhanlı'da Aşırı Yağış Ev Ve İş Yerlerini Sular Altında Bıraktı

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde gece yarısı başlayan yağış, Gültepe Mahallesi’nde ev ve iş yerlerini sular altında bıraktı.

Reyhanlı'da Aşırı Yağış Ev Ve İş Yerlerini Sular Altında Bıraktı
İlçenin Gültepe Mahallesi muhtarı Hüseyin Filiz, her yıl kışın aynı sorunu yaşadıklarını söyleyerek, kanal ve arkların temizlenmesinin şart olduğunu aksi halde ani başlayan yağışlar nedeniyle suların dolduğu evlerde can kaybının olabileceğini belirtti.

Filiz, “Mahallemizde bulunan tüm kanal ve arklar temizlenmeli. Her yıl kış aylarında aşırı yağış olduğu günlerde aynı sorunu yaşıyoruz. 8 ev ve 10’a yakın iş yeri sular altında kaldı. Gece belediye ekipleri müdahale etti ve kanalların açılması çalışması devam ediyor. Yıllardır yaşanan sorun artık çözüme kavuşturmalı” dedi.

Ev sahiplerinden Tülay Erten ise aşırı yağışlar nedeniyle yıllardır evlerinin içine su dolduğunu belirterek, “Yağmur gece yarısı başladı, sabahta devam etti. Anlatılmaz görmek lazım. Evlerimizin içerisi su doldu. Hasta ve yaşlılarımızı başka yere götürdüler. Sulardan etkilenen eşyalarımız bozuluyor” diye konuştu.

Sabahın erken saatlerinde de devam eden ekiplerin çalışmasının yanı sıra vatandaşlarda ev ve iş yerlerinde suları boşaltmak için uğraşıyor.
Kaynak: İHA