Refah Sınır Kapısı'nın Hacılar İçin Açılması

Mısır yönetiminin 'istisnai' olarak açtığı kapıdan ikinci günde 740 Filistinli hacı Gazze Şeridi'ne döndü.

Mısır yönetiminin hac farizasını tamamlayan Filistinlilerin Gazze'ye dönmesi için üç günlüğüne 'istisnai' olarak açtığı Refah Sınır Kapısı'ndan ikinci günde 740 kişinin geçtiği bildirildi.

Gazze'deki İçişleri Bakanlığına bağlı Sınır Kapıları İdaresi Heyeti'nden yapılan yazılı açıklamada, 'Dün akşam geç saatlerde kutsal topraklardan dönen 740 kişilik ikinci hacı kafilesi Refah Sınır Kapısı'ndan geçerek Gazze Şeridi'ne ulaştı' denildi. Açıklamada, hacıların Gazze'ye dönüşünün sabahın ilk saatlerine kadar devam ettiği belirtildi.

Suudi Arabistan'dan dönen 778 kişilik ilk Gazzeli hacı kafilesi önceki akşam Gazze Şeridi'ne ulaşmıştı.

Refah Sınır Kapısı'nın Filistin tarafındaki müdürü Hişam Advan, 18 Eylül Pazar günü yaptığı açıklamada, Mısır yönetiminin, 500 hacının Gazze'ye dönebilmesi için Refah Sınır Kapısı'nı bir günlüğüne ve tek yönlü olarak açtığını söylemişti. Advan, diğer 2 bin 91 hacının girişi için kapının çarşamba gününden itibaren 3 gün açık tutulacağını aktarmıştı.

Mısır yönetimi, 3 Temmuz 2013'teki askeri darbenin ardından kapattığı Refah Sınır Kapısı'nı zaman zaman kısa süreliğine açıyor.
Kaynak: AA