Öğrenciler '15 Temmuz Şehitler Anıtı'nı Ziyaret Etti

Nevşehir Belediyesi tarafından, Şehitlik Parkı içine yaptırılan 15 Temmuz Şehitleri Anıtı, vatandaşlar ve öğrenciler tarafından ziyaret ediliyor.

Otuz metre yüksekliğinde, zirvesinde Türk bayrağının dalgalandığı tepe şeklindeki anıtın kaidesinde FETÖ darbe girişiminde şehit olan kahramanların isimleri ve 15 Temmuz gecesini anlatan fotoğraflar yer alıyor.

Anıtı ziyaret eden, Örnek Evler İlkokulu öğrencileri fotoğrafları inceledi, öğretmenlerinden FETÖ darbe girişimiyle ilgili bilgi aldı.

Okul Müdürü Ali Akıncı, burada öğrencilere yaptığı konuşmada, milletin her ferdinin görev ve sorumluluklarının farkına varması açısından 15 Temmuz’da yaşanılanları iyi analiz etmesi gerektiğini vurguladı.

Akıncı,'Milli, manevi ve insani değerleri ile tarihsel ve kültürel hassasiyetleri benimseyen, koruyan ve geliştiren, ailesini, vatanını, milletini seven herkes 15 Temmuz gecesi yaşanılanları unutmamalı ve ders çıkarmalı. Yeni nesillerin, devletine karşı görev ve sorumluluklarını bilen bireyler olarak yetişmesi çok önemli.' diye konuştu.

Okul öğretmenleri Tuncay Yazıcıoğlu, Saadet Gönenç, Mustafa Karagöz, ve Kerem Tiftik'in de yer aldığı ziyaret sonrası öğrencilerle birlikte anıt önünde hatıra fotoğrafı çektirildi.

Kaynak: AA