Ödenmeyen 'Kuruş'para Üstleri

ETÜDER Başkanı Kocabaş:'Kuruş para üstlerinin ödenmediğini görüyoruz. Bu konuda bize çok sayıda şikayet geliyor'

Edirne Tüketiciler Derneği (ETÜDER) Başkanı Murat Kocabaş, kuruşlu para üstlerinin ödenmediğini ve bu konuda çok sayıda şikayet aldıklarını söyledi.

ETÜDER Başkanı Kocabaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, bazı işyerlerinin ürünlere kuruşlu fiyatlar uygulandığını söyledi.

Alışverişlerde kuruşlu para üstlerinin ödenmediğini savunan Kocabaş, şunları kaydetti:

'Kuruş para üstlerinin ödenmediğini görüyoruz. Bu konuda bize çok sayıda şikayet geliyor. Vatandaşlarımız duyarlı olmalı. 5-10 kuruş deyip geçilmemeli. Bu küçük paralar biriktiğinde herkes için önemli bir gelir haline gelir. Örneğin bir ürün alıyoruz ve fiyatı 9 lira 90 kuruş. Ödeme için 10 lira veriyoruz. Ancak para üstü olan 10 kuruş ya olmadığı öne sürülerek verilmiyor yada hiçbir gerekçe gösterilmeksizin sadece fiş verilerek alışveriş sonlandırılıyor.

5 kuruşta olsa 10 kuruşta olsa önemlidir. Kendini uyanık gören işletmeciler bu kuruşları para üstü olarak geri çevirmeyerek kar etmeyi hedefliyor. Tüketicilerimiz bunlara karşı dikkatli olsunlar. Aldıkları ürünleri fişinden kontrol edip tam para üstü aldıklarından emin olsunlar. Paralarına kuruşuna kadar sahip çıksınlar.

Ayrıca biz işyeri sahiplerinin etiket fiyatlarını kuruşlu değil de tam yazmalarının uygun olduğunu düşünüyoruz.'

Kaynak: AA