Nijerya'da Boko Haram'a Yönelik Operasyon

Örgüt militanlarıyla çıkan çatışmada 2 asker öldü, 4 asker yaralandı.

Nijerya'da güvenlik güçleriyle Boko Haram terör örgütü arasında çıkan çatışmada iki asker ve 15 militan öldü.

Ordu sözcüsü Sani Usman yaptığı açıklamada, Borno eyaletinin Abadam kasabasında, Nijerya liderliğindeki çok uluslu birliklerin Boko Haram militanlarının saldırısını püskürtmesi sonucu çıkan karşılıklı çatışmada iki askerin ve 15 militanın öldüğünü belirtti.

Usman, 'Çıkan şiddetli çatışmada, askerler 15 militanı öldürürken, pek çok militan da yaralanarak kaçtı. Maalesef çatışmada iki asker hayatını kaybederken, 4 asker de yaralandı.' dedi.

Askerlerin militanlara ait silah ve mühimmat ele geçirdiğini söyleyen Usman, bunların içinde uçaksavar mermi fişekleri, havan topları, çok amaçlı makineli tüfek bulunduğunu vurguladı.

Sani, çarşamba günü askerlerin, Borno eyaletinin kuzeyinde ülkenin Nijer sınırında yer alan Mallam Fotari kasabasını ele geçiren Boko Haram'a yapılan hava destekli operasyon sonunda kasabanın örgütten geri alındığını ve çok sayıda örgüt militanının etkisiz hale getirildiğini belirtmişti.

Örgüt, Nijerya'nın Nijer ve Çad sınırındaki bazı bölgelerde saldırılarına devam ederken, Çad, Nijer, Nijerya, Kamerun ve Benin tarafından oluşturulan ve 10 binden fazla askerle hareket eden Çok Uluslu Müdahale Gücü (FMM), Boko Haram ile silahlı grupların saldırılarına maruz kalan bölgelerde güvenliğin sağlanması ve insani yardımın ulaştırılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: AA