Kumluca'da Kurs Düzenleme Protokolü İmzalandı

Kumluca ilçesinde üniversite, KPSS, açık öğretim okulları ve açık öğretim fakülteleri için hazırlık kursları düzenleme protokolü imzalandı.

Kumluca Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü arasında, 2016-2017 eğitim öğretim döneminde üniversite, KPSS, açık öğretim okulları ve açık öğretim fakülteleri için hazırlık kursları düzenlemesi amacıyla hazırlanan protokolün imza töreni yapıldı.

Programda konuşan Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, belediye olarak her zaman eğitim konusunda üzerlerine düşen desteği sağladıklarını ve sağlamaya da devam edeceklerini söyledi.

Yapılan çalışmanın da Kumluca ve çevresinde yaşayan tüm öğrencilere faydalı olacağını ümit ettiğini dile getiren Çetinkaya, açılması planlanan kurslar için belediye encümeni kararıyla daha önce Kumluca Meslek Yüksekokulu olarak kullanılan Kumluca Belediyesi'ne ait binayı tahsis ettiklerini anlattı.

Yapılan protokolle çalışmanın üç yıl süreyle devam edeceğine dikkati çeken Çetinkaya, üç yılın sonunda durum ve ihtiyaca göre aynı şekilde protokolün devam ettirebileceklerini belirtti.

Kumluca Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yusuf Tekdemir de gelecek taleplere göre eğitim alanında her türlü hazırlık kurslarını açmayı hedeflediklerini bildirdi.

En önemli sorunun eğitim kadrosunun tamamlanması olduğunu anlatan Tekdemir, 'Bu konuda da hem eğitim kadromuzda bulunan hem de görevlendireceğimiz, alanında başarılı öğretmenlerimizle bu sorunu aşacağımıza inanıyorum. Kumluca Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak iki kurumun yaptığı bu ortak çalışma öğrencilerimiz için çok faydalı olacaktır.' diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Belediye Başkanı Çetinkaya, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Tekdemir, protokolü imzaladı.

Kaynak: AA