KAYMEK Sergisinde '15 Temmuz Şehitler Köşesi'

Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki KAYMEK sergisindeki '15 Temmuz Şehitler Köşesi' sergiyi gezenlerin dikkatini çekiyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, hainlere karşı canlarını ortaya koyan 15 Temmuz şehitlerinin asla unutulmayacağını belirtti.

Çelik, 20 Eylül'de Dünya Ticaret Merkezi'nde bir yıl boyunca KAYMEK kurslarına katılanların el emeklerinin yer aldığı serginin açıldığını anımsattı.

Serginin içinde yer alan Demokrasi Şehitleri köşesinin ziyaretçilerin ilgi odağı olmaya devam ettiğini vurgulayan Çelik, şunları kaydetti:

'Köşede 'Mili irade fotoğraf sergisi' ile 242 demokrasi şehidinin isimleri yer alıyor. Bu köşenin tüm vatandaşlarımızca görülmesi gerekiyor. 15 Temmuz ve sonrasında yaşananları bu millet asla unutmayacaktır. Yüzyılın ihaneti, aziz şehitlerimiz, canlarını ortaya koyan gazilerimiz ve milletimizin dik duruşu ile yüzyılın zaferine dönüşmüştür. Bizleri büyük bir faciadan kurtaran aziz şehitlerimizi asla unutmayacağız. KAYMEK sergisinde olduğu gibi her fırsatta onları anmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle bir kez daha tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.'

Kaynak: AA