İstanbul'da Kaçırılan Çocuk Kayseri'de Bulundu

Kaçırılan 6 yaşındaki kız çocuğu, kaybolduktan 8 gün sonra teyzesiyle trende yolculuk ederken bulundu.

İstanbul'da teyzesinin kaçırdığı 6 yaşındaki kız çocuğu, Kayseri'de bulundu.

Anne ve babalarının boşanmasının ardından anneanneleri Refiye Melek G'nin yanında kalmaya başlayan E.Ç. (10) ve F.Ç. (6), 14 Eylül'de bipolar bozukluğu olduğu öne sürülen teyzeleri Elif N. (35) tarafından dondurma yedirme bahanesiyle evden dışarı çıkarıldı.

Teyze ve çocukların eve gelmemesi üzerine Refiye Melek G, polise kayıp başvurusunda bulundu. Kısa süre sonra Ankara'da otogarda bulunan E.Ç. polis tarafından anneanneye teslim edildi.

Teyze ve F.Ç'nin bulunmaması üzerine anneanne televizyon programına katılarak, kızının kaçırdığını öne sürdüğü torununun bulunması için yardım istedi.

Televizyon programı katkısıyla polis ekiplerince çocuk ve teyzesinin arama çalışmaları sürerken, bir vatandaş, Elif N. ve yeğeni F.Ç'yi Malatya'dan Ankara'ya giden yolcu treninde gördüğünü söyleyerek polise ihbarda bulundu.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi ekipleri, ihbar üzerine teyze ve yeğenini Kayseri Garı'nda bekleyen trende buldu.

Teyze Elif N. hakkında alıkoyma suçundan işlem başlatıldı, F.Ç. ailesine verilmek üzere Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. F.Ç, işlemlerinin ardından İstanbul'dan gelen babası tarafından teslim alındı.
Kaynak: AA