Fidan Markaya'nın Ölümünden Sonra Denetim Başladı

Adıyaman’da aklaşık 2 hafta önce Adıyaman’da hareket eden servis otobüsünün açık kapısından yola düştüğü iddia edilen ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Fidan Markaya’nın ölümünün ardından kentte denetim başladı. Bazı servis araçları denetimden kaçarken, bazıları ise trafikten men edildi.

Fidan Markaya'nın Ölümünden Sonra Denetim Başladı
Edinilen bilgiye göre, yaklaşık 2 hafta önce bir tekstil firmasında çalışan Fidan Markaya (20), mesai sonrası iş yerine ait servis otobüsüne bindi. Sürücüsü ve plakası öğrenilemeyen otobüsten inmek isteyen genç kız, otobüsün hareket etmesi sonucu dengesini kaybederek iddiaya göre açık olan otobüs kapısından yola düştü. Yaralı, olay yerine çağrılan 112 Acil Sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede yaklaşık bir haftadır tedavi gören Fidan Markaya yapılan bütün müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Fidan Markaya’nın hayatını kaybetmesi sonrası Adıyaman Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tekstil ve çeşitli fabrikalarda çalışan işçileri taşıyan otobüslerin denetlenmesiyle ilgili olarak karar aldı. Alınan karar doğrultusunda Türkiye Petrolleri önünde trafik polisleri tarafından servis araçlarına yönelik denetim yapıldı.

Yapılan denetimler kapsamında kapısı açık veya arızalı birçok servis aracı durduruldu. Durdurulan araçlar ve sürücüler hakkında işlemler yapılarak aynı zamanda polis ekipleri Fidan Markaya’nın ölümünü sürücülere hatırlatarak bir daha açık kapıyla ilerlememeleri konusuna uyarılarda bulundu. Fabrikadan aldıkları işçileri evlerine bırakacakları esnada yolda denetimlerin olduğunu gören bazı servis sürücüleri dönüş yaparak uygulamadan kaçarken, durdurulan bir otobüs ise sigortasız, muayenesiz ve bazı evraklarının eksik olması nedeniyle trafikten men edildi.

Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından denetimlerin aralıksız devam edeceği öğrenildi.
Kaynak: İHA