FETÖ Soruşturması

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, il idare şube başkanlarıyla toplantı düzenledi.

Zorluoğlu, Valilikten yapılan açıklamaya göre, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında bundan sonra yapılacak işlemler hakkında talimat verdi.

Aynı zamanda PKK, DAEŞ ve diğer sol örgütler başta olmak üzere tüm terör örgütleri ile mücadelelerinin devam edeceğini belirten Zorluoğlu, kamuda görev yapan ve bu örgütlerle irtibatlı olan tüm kamu personelinin, kurumlardan temizleneceğini kaydetti.

FETÖ ile yapılan bu mücadelede örgütün kamuoyunda haksızlık yapıldığı, suçsuzların mağdur edildiği gibi bir algı yaratmak istediğine dikkat çeken Zorluoğlu, kurum müdürlerinden bu mücadelenin daha dikkatli yapılmasını istedi.

Ayrıca hükumetin talimatı ile suçsuzların ayıklanması için 81 ilde kriz komisyonları kurulduğunu ifade eden Zorluoğlu, 'Bu kapsamda ilimizde de Valiliğimiz bünyesinde bu merkez kurularak vatandaşlarımıza hizmet verilmektedir. Bu örgütün içerisinde bulunmadığı halde yanlışlıkla veya eksik bilgi neticesinde haksızlığa uğrayan kamu görevlisi veya vatandaşlarımız bu birimimize müracaat ederek tekrar inceleme talebinde bulunabilirler. Bizler de tekrar bu şahıslar hakkında gerekli incelemeleri yaparak bir hak kaybı varsa şayet gereğini yapmaktayız.' ifadelerini kullandı.

Zorluoğlu, kurumların terör örgütleri ile mücadele etmekle birlikte, vatandaşlara daha iyi ve daha güzel hizmet vermek mecburiyeti de bulunduğunu aktardı.

Toplantıya, vali yardımcıları ve il idare şube başkanları katıldı.

Kaynak: AA