EXPO'da Konferanslar Düzenlenecek

EXPO 2016 Antalya, Uluslararası Bahçecilik EXPO'su ile Uluslararası Yeşil Şehir Konferanslarına ev sahipliği yapacak.

EXPO 2016 Antalya'da, Uluslararası Bahçecilik EXPO'su ve Uluslararası Yeşil Şehir Konferansları düzenlenecek.

EXPO 2016 Antalya Ajansı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği (AIPH) tarafından Uluslararası Bahçecilik EXPO'su ve Uluslararası Yeşil Şehir Konferansları düzenlenecek.

AIPH'nin, Antalya'da gerçekleştireceği 68. Yıllık Olağan Kongresi kapsamında düzenlenecek konferanslara, AIPH yöneticileri, Yönetim Kurulu üyeleri ve delegelerinin yanı sıra dünyadan ve Türkiye'den şehircilikle ilgili birçok profesyonel katılacak.

Konferans süresince Katar, Singapur ve Çin'den şehircilikle ilgili sunumlar yapılacak. EXPO Milano'nun Genel Müdürü Pierro Galli, deneyimlerini paylaşacak.

AIPH Genel Sekreteri Tim Briercliffe, söz konusu konferansın Bahçecilik EXPO'ları ile ilgilenen herkes için önemli bilgiler sunacağını ve rehberlik sağlayacağını belirtti.

'Başka hiçbir yerde bu konu hakkında bu kadar çok deneyimli insanın buluştuğunu ve fikir alışverişi yaptığını göremezsiniz.' ifadesinde bulunan Briercliffe, EXPO 2016 Antalya'da gerçekleşecek konferansları herkesin izlemesini istedi.

EXPO Kongre Merkezi'nde düzenlenecek 'Uluslararası Yeşil Şehir Konferansı'nda da Antalya'daki yeşil alanların nasıl artırılabileceği ve diğer şehirlere nasıl örnek olacağını konuları konuşulacak.

AIPH Yeşil Şehir Komitesi Başkanı Karen Tambayong, fiziksel, zihinsel ve ruhsal açıdan sağlıklı yeni nesiller için daha yeşil şehirlere ve sağlıklı sürdürülebilir bir çevreye ihtiyaç olduğunu belirtti.

Konferanslar, 27-29 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek.
Kaynak: AA