ESAZDER'den, İstanbul'a 'Hayırlı Olsun' Ziyareti

Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği (ESAZDER) Başkanı Cavid Aydın ve Yönetim Kurulu üyeleri, Azerbaycan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu olarak göreve başlayan Mesim Hacırv’e ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu.

ESAZDER'den, İstanbul'a 'Hayırlı Olsun' Ziyareti
Dernek Başkanı Cavid Aydın, beraberindeki heyeti tanıştırdıktan sonra, derneğin kuruluşundan itibaren yaptığı çalışmalardan bahsetti. Daha sonra konuşan Aydın, “Eskişehir’de çeşitli faaliyetlerle Azerbaycan’ımızın kültürünü, tarihini, edebiyatını ve dış siyasetini kardeş ülkede tanıtmanın yanı sıra, Azerbaycanlı öğrencilerin kendilerini geliştirmeleri için çeşitli seminer, yarışma ve sertifika eğitim programları düzenliyoruz. Bunun yanı sıra Azerbaycan’ın önemli günlerinde Eskişehir’de yaşayan soydaşlarımızla ve gönül dostlarımızla bir araya geliyoruz” dedi.

Başkan Cavid Aydın, bu yıl kasım ayında yapılacak olan ‘Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Olağan Genel Kurulu’nda Azerbaycan’a ve Azerbaycanlı vatandaşlara daha fazla hizmet vermek için, federasyon genel başkanı adayı olacağını aktardı.

Başkonsolos Mesim Hacırv ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Azerbaycan için yapılacak her işe yardım etmeye çalışacaklarını söyledi.



Ziyaret sonunda çeşitli hediyeler takdim edildi.
Kaynak: İHA