Emekli Başkomiser Tüm Mal Varlığını Eğitime Bağışladı

Niğde'nin Ulukışla ilçesinde yaşayan 84 yaşındaki emekli başkomiser Mehmet Köksoy, yaklaşık 1 milyon lira değerindeki mal varlığını ve 35 yıllık beylik tabancasını ilçede yapımı devam eden İmam Hatip Kampüsüne bağışladı Köksoy: 'İmam Hatip Okulu, yurtlarına ve oradaki camiye bağış yaptım. 'Gençlerimiz dinen bilgili olsunlar' diye yardım ettik'

BETÜL ABBAK - Niğde'nin Ulukışla ilçesinde yaşayan 84 yaşındaki emekli başkomiser Mehmet Köksoy, yaklaşık 1 milyon lira değerindeki mal varlığını ve 35 yıllık beylik tabancasını ilçede yapımı devam eden İmam Hatip Kampüsüne bağışladı.

Emekli başkomiser Köksoy, 30 yıllık meslek hayatı ve çiftçilikten elde ettiği kazançla 3 katlı ev ve 28 dekar bahçe satın aldı.

Köksoy, yaklaşık 1 milyon lira değerindeki mal varlığı ile emekli maaşından biriktirdiği 17 bin lirasını ve beylik tabancasını, ilçede 15 bin metrekare alanda yapımına başlanan İmam Hatip Ortaokulu, 200 kişilik yurt ve caminin yer aldığı İmam Hatip Kampüsüne bağışlayarak örnek bir davranış sergiledi.

Ulukışla ilçesinde eşi Ayten Köksoy (76) ile yaşayan başkomiser Köksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşiyle kendisinin dişinden tırnağından artırarak birikim yaptıklarını söyledi.

Köksoy, 'Şeker hastası olmama rağmen hala çalışıyorum. Emekli olduktan sonra bahçe ektim, nohut ektim, çiftçilik yaptım. İmam Hatip Okuluna, yurtlarına ve oradaki camiye bağış yaptım. 'Gençlerimiz dinen bilgili olsunlar' diye yardım ettik.' diye konuştu.

- 'Emekli maaşımızdan artarsa yine veririz'

Eşi Ayten Köksoy ise eşinin memuriyet dönemlerinde nöbete gittiğinde pencere önlerinde sabaha kadar uyumadan beklediğini ve zor günler geçirdiklerini anlatarak, 'Her şeyi sattık İmam Hatip için bağışladık. Emekli maaşımızla geçinmeye, idare etmeye çalışıyoruz, artarsa yine veririz.' dedi.

Çocuklarının olmadığını belirten Köksoy, küçük yaşta evlat edindikleri bir kız çocuğunu ise evlendirdiklerini söyledi.

- Beylik tabancasını satılması için kaymakamlığa teslim etti

Ulukışla Kaymakamı Ferhat Atar ise 1996 yılında bir hayırseverin Kemal Paşa Mahallesi Şehitlik mevkisindeki yaklaşık 15 bin metrekare arazisini İmam Hatip Ortaokulu yapılması için bağışladığını belirtti.

İmkansızlıklar nedeniyle kampüsün yapımını başlatamadıklarını, köy köy dolaşarak hayırseverlerin kapısını çaldıklarını aktaran Atar, şunları kaydetti:

'Mehmet amcamız gerçekten bir fedakarlık örneği göstererek 30 yıllık bir memuriyet ve çiftçilik hayatında elde etmiş olduğu anne ve babasından kalan tarlasını, bağını, bahçesini tüm mal varlığını İmam Hatip için bağışlamıştır. Yaklaşık 1 milyon lirayı hiçbir karşılık beklemeden tamamen gönüllü bir şekilde ahiretini düşünerek bağışlamıştır. Ayrıca son mal varlığı olan 35 yıl önce almış olduğu beylik tabancasını da satılması için kaymakamlığımıza teslim etti.'

Sivil Toplum Kuruluşları ve İmam Hatip Okulları Platformu Niğde Koordinatörü Mahmut Peşin de milli ve manevi değerlerine sahip bir gençlik yetiştirmek üzere vatandaşların yıllardır hayırlarıyla okul yaptırdığını, en güzel örneğini Ulukışla ilçesinde yaşadıklarını belirterek, okulun eğitim öğretime açıldığını ancak kaba inşaatı tamamlanan yurt ve cami için hayırsever vatandaşların acil desteğine ihtiyaç olduğunu söyledi.

Devlet Demir Yollarından emekli memur 67 yaşındaki Hüseyin Uğurlu da emekli ikramiyesinden ayırdığı bir miktar para ile yıllar önce aldığı yaklaşık 15 bin metrekare arsasını Diyanet İşleri Başkanlığına bağışladığı için çok mutlu olduğunu ifade etti.

Kaynak: AA