Dolar/TL 2,95'İn Altında Dengelendi

2,95 arasında dengelendi.

Önceki gün Japonya Merkez Bankasının para politikasında değişikliğe gitmesi ve genişlemeci adımlara devam etmesinin ardından ABD Merkez Bankasının faiz indirmemesi, doların diğer para birimleri ve emtialar karşısında değer kaybetme sürecini başlatmıştı. Dün ise TCMB'nin faiz koridorunun üst bandını 25 baz puan indirerek yüzde 8,25'e çekmesinin ardından dolar/TL'deki düşüşün hızlanması ve 2,9377'ye kadar gerilemesi dikkati çekti.

Bugün güne yatay bir başlangıç yapan dolar/TL, saat 10.15 itibarıyla yüzde 0,2 yükselişle 2,9460 seviyesinden işlem görürken, avro/TL yüzde 0,2 artışla 3,3050'den ve sterlin/TL yüzde 0,3 azalışla 3,8400'ten alıcı buluyor.

Analistler merkez bankalarının toplantılarının ardından artan risk iştahının TL'nin güçlenmesini sağladığını belirterek, bu sürecin devam etmesi için teknik açıdan dolar/TL'nin 2,95 seviyesinin altında kalıcılık sağlanması gerektiğini ifade ediyor. Bugün Avro Bölgesi ve ABD'de açıklanacak öncü imalat sanayi verilerinin takip edileceğini dile getiren analistler, hafta sonu tatili öncesinde piyasalarda yatay bir seyir izlenebileceğini kaydediyor.

Kaynak: AA