Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nden İddialara Tepki

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, AK Parti İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker’in aile kabristanının bulunduğu mezarlığı el yapımı patlayıcı tuzaklanmasının ardından bölgede yol çalışması yürüten 11 belediye personelinin suçsuz bulunarak, serbest bırakıldığı belirtilerek, bu konu üzerinden belediyenin hedef gösterilmesi kınandı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, kentte yol yapım hizmetlerinin belediye mevzuatı doğrultusunda yürütüldüğü belirtilerek, “Büyükşehir Belediyesi, 2016 Yılı Çalışma Programı’nda, kırsal ilçelerin mahalle ve grup mahalle yollarında 1250 km asfalt, sathi kaplama, stabilize yol ve kilitli parke taşı çalışması yapmayı hedeflemiştir. Bu doğrultuda 17 ilçenin kırsal mahalle yollarında yürütülen yol yapım çalışmalarının yüzde 85’i tamamlanmıştır. Yani bu sene şimdiye kadar, yaklaşık bin kilometre köy yolunda çalışma yürütülmüştür. Bismil ilçemize bağlı köy yollarında da 120 km yol çalışması yapılmıştır. Ne yazık ki bu önemli kamusal hizmetler kriminalize edilmek istenmekte, belediyemiz iş yapamaz hale getirilmek istenmektedir. İki gündür bazı basın yayın organlarında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Eş Başkanımız Gültan Kışanak ve belediye çalışanlarımızı hedef gösteren, gerçek dışı haberler yer almaktadır.

Hepinizin de bildiği gibi bayram günü AK Parti Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Sayın Mehdi Eker’e yönelik bir suikast girişimi gündeme gelmiştir. Üç gün önce ise hiçbir şüphe emaresi bulunmadığı halde iki meclis üyemiz ile belediyenin Bismil’deki yol çalışmalarını yürüten 11 kişi gözaltına alınmış, tamamı suçsuz bulunarak serbest bırakılmıştır. Çalışanlarımızın, belediyemizin ve hizmetlerimizin hiçbir şekilde bu olayla alakası olmadığının altını çiziyor, kamuoyunun bilgisine sunuyoruz. Bu suikast girişimini net bir ifade ile kınıyor, olayın ciddiyetle soruşturulmasını ve gerçeğin ortaya çıkartılmasını istiyoruz. Kamusal hizmet yürüten belediyemizi, çalışanlarımızı ve eş başkanımızı hedef gösteren bu haberlere son verilmesi gerektiğinin altını çiziyoruz” denildi.
Kaynak: İHA