Bursalı Gazi Ve Şehit Yakınlarının Boğaz Sefası

Bursa Büyükşehir Belediyesi, gaziler ve şehit yakınları için Boğaz turu düzenledi.

Bursalı Gazi Ve Şehit Yakınlarının Boğaz Sefası
Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Şube Müdürlüğü’nün koordinasyonuyla gaziler ve aileleri ile şehit yakınları, tekneyle İstanbul Boğazı’nı gezdi. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bursa Şubesi’ne kayıtlı Kore ve Kıbrıs gazileri ile Türkiye Harp Malulleri Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ve Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü Şehit Aileleri Vakfı üyeleri, boğaz sefası yaptı. Boğaz turu iki ayrı seferle gerçekleştirildi.

Mudanya iskelesinden başlayan turda sırasıyla Armutlu, Bozburun açıkları ile Koyundere, Keçikayalar sahillerini gezen gaziler ve şehit yakınları, Esenköy açıklarından Adalar’a geçti. Heybeli, Burgaz, Kınalı Ada’yı tekneyle turlayan gaziler ve şehit yakınları, verilen iki saatlik mola ile Büyükada’yı da gezdi. Fenerbahçe sahilinden, Kurbalıdere, Moda, Kadıköy, Haydarpaşa, Kız Kulesi ve Üsküdar’ı da gezen gaziler ve şehit yakınları, birinci ve ikinci boğaz köprülerini de görme fırsatı buldu.

Kanlıca koyundan Avrupa yakasına geçen ekip, Baltalimanı’nı da gördükten sonra 13 saate yakın süren Boğaz Turu’nu yine Mudanya iskelesinde tamamladı. Karadeniz kıyılarına kadar uzanan Boğaz turu ile moral depolayan 350 gazi ve şehit yakını, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bursa İl Müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti.
Kaynak: İHA