Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz Açıklaması

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz itfaiye personelini ziyaret ederek, görevlerinde başarılar diledi.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz Açıklaması
İtfaiye Haftası nedeniyle Karaçayır Mahallesi’nde bulunan Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nDe program düzenlendi.

Programa Bolu Vali Yardımcısı Mustafa Özsoy, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları daire müdürleri ve itfaiye personeli katıldı.

Programda ilk konuşmayı Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürü Mehmet Duman yaptı. Duman, “Gelişen Bolumuzda 2 Milyon 700 bin TL’ye 42 metre merdivenli araç, 2 adet hizmet aracı, 2 adet 32 metre merdivenli, 2 adet kurtarma aracı, 2 adet yangın öncü aracı, 4 adet söndürme aracı ve zodyak bot bulunmaktadır. 150 gün sonra 2 adet 13 ton kapasiteli yangın söndürme aracımızda araç filomuza katılacaktır. Bu konuda desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız sayın Alaaddin Yılmaz’a teşekkür ederiz. Hizmet binamızda 41 personel itfaiyeci kimliğine yakışır bir şekilde çalışmaya devam etmektedir” dedi.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise, “Şu anda göğsümüzü gere gere Türkiye’nin en çevik, en hızlı ve güçlü itfaiyesi diyoruz. Bolu çok önemli bir karayolu güzergahında olduğu için trafik kazalarının olduğu bir il. Meydana gelen kazalarda insanları kurtaran sizlersiniz. Eğer bir boğulma vakası olduğunda su altı arama ekiplerinizle sorunu çözen yine sizlersiniz. Hatta Kartalkaya’da birisi kaybolsa ekip ve donanım ve teçhizata sahipsiniz. Türkiye’de ve Dünya’da İtfaiye denilince bunların tamamını yapacak bir teşkilat yoktur. Çıkış olarak Türkiye’de 1 dakikanın altına inen hatta 50 saniyeye inen itfaiye teşkilatları vardır. Ama bizim itfaiye teşkilatımız 17 saniyede çıkış yapmaktadır. Türkiye’de bu hıza erişen başka bir teşkilat yoktur. Onun sizlerle gurur duyuyoruz”dedi.

Vali Yardımcısı Mustafa Özsoy’da “Bolu çok güçlü bir itfaiye teşkilatına sahip. Ben bu nedenle emeği geçen herkesi teşekkür ediyor ve haftanızı en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

Konuşmaların ardından İtfaiye personeline alınan kıyafetlerin tanıtımı yapıldı. Ardından itfaiye personellerine başarılarından dolayı plaket verildi.

Kaynak: İHA