Aydın Özel Medinova Hastanesi Resmi Açılışı Yapıldı

Aydın’ın Efeler ilçesinde faaliyet gösteren Özel Medinova Hastanesi’nin resmi açılışı gerçekleştirildi.

Aydın Özel Medinova Hastanesi Resmi Açılışı Yapıldı
Özel Medinova Hastanesi açılışına, Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, hastane çalışanları ve davetliler katıldı.

2008 yılından bu yana Esas Holding bünyesinde hizmet veren hastane, birçoğu kendi bünyesinde görev alan Aydın’ın tanınmış doktorları tarafından satın alındı. Özel Medinova Hastanesi ortakları Prof. Dr. İlhan Özkan, Op. Dr. İbrahim Köseoğlu, Uzm. Dr. Banu Öztürk Ceyhan, Op.Dr. Onur Turan, Prof. Dr. Emre Çullu, Prof. Dr. Hakan Gemalmaz, Prof. Dr. Şevki Öner Şavk, Op. Dr. Levent Ateş, Op. Dr. Leylant Ova Demirtaş ve Eczacı Tolga Atasoy’dan oluşuyor.

Özel Medinova Hastanesi açılışında konuşma yapan Aydın Özel Medinova Hastanesi Tıbbi İşler Direktörü Prof. Dr. İlhan Özkan, Medinova Hastanesinin Aydın’da sağlığın parlayan yüzü olacağın ifade ederek,” Doktor ve eczacılar tarafından 12 Ocak 2016 tarihinde satın alınan Medinova Hastanesi’nin adı Temmuz ayında Medinova Hastanesi olarak değiştirildi. Dört bin 600 metrekare alan üzerine kurulan hastane 69 hasta yatağı, 19 yoğun bakım yatağı, 9 gözlem yatağı, 4 ameliyathane, doğumhane, anjiyo ünitesi, radyoloji ve klinik laboratuar ve acil servis ile hizmet vermektedir. Hastanemiz 16 branşta 29 uzman, 5 pratisyen olmak üzere 34 hekim, 67 hemşire olmaz üzere toplam 234 personel ile özel kuruluşlar içerisinde Aydın ilinde küçümsenmeyecek bir istihdam olanağı yaratmaktadır. Hastanemiz 2015 yılında 120 bin, 2016 yılının ilk 8 ayında 78 bin hasta muayene edilmiştir” dedi.

Prof. Dr. Özkan 2015 yılında yapılan faaliyetlere de değinerek, “2015 yılında yaklaşık 5 bin, 2016 yılınin ilk 8 ayında yaklaşık 4 bin cerrahi giriş gerçekleştirmiştir. Anjiyo sayıları 2015’te 2 bin 500, 2016 yılı ilk 8 ayında 2 bindir. Radyolojik tetkik sayısı 2015 toplam 36 bin, 2016 yılı 26 bin tetkiktir. Laboratuar tetkikleri sayısı ise 2015 yılında 410 bin parametre, 2016 yılında 270 bin parametredir. Aydın halkına sağlık hizmeti vermede en yakın ve ilk tercih edilen sağlık merkezi olmak amacıyla yola çıktık. Amacımız Aydın hizmet veren özel bir hastane olmanın çok ötesinde bugün bulunduğumuz yere yeterli görmüyoruz. Bugün bulunduğumuz yere başlangıç noktası olarak kabul ediyoruz. Hizmet verdiği her branşta aranılan seçkin, nitelikli hizmet veren bir sağlık kuruşu olmak hedefindeyiz. Aydın’da sağlığın parlayan yüzü olacağız. Bizlerin tecrübesini Aydın halkının güveni ile birleştirecek sağlık hizmeti yaratacağız. Bilimsel ve yönetsel gelişmeleri sürekli takip ederek hastalarımızın hizmetine sunacak, Aydın ilinde tercih edilen bir sağlık kuruluşu olmayı hep sürdüreceğiz” diye konuştu.

Özel Medinova Hastanesinin açılışında konuşan Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan, sağlık sektörünün eğitim sektörü kadar önemli olduğunu vurguladı. Türkiye’de sağlık alanında son yıllarda önemli gelişmelerin kat edildiğini dile getiren Vali Yardımcısı Ayhan, “Sağlık sektöründe özel hastanelerin açılması gerçekten sağlık açısından önemli. Nihayetinde devlet olarak her tarafa yetişmek mümkün olmuyor. Yetişseniz bile bazı hizmetlerin özel sektör tarafından verilmesinin sakıncası olmadığını düşünüyoruz. Tam tersine özel sektörün de sağlık alanına el atmasıyla bir rekabet ortamı oluştu. Kaliteli sağlık hizmeti verilmeye başlandı. İnşallah Aydınımıza, Aydınlımıza, bölgemize ihtiyaç duyulduğunda kaliteli sağlık hizmet vermesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Açılışın ardından protokol ve katılımcılar kokteyle katıldı.

Kaynak: İHA