Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çomaklı Açıklaması 'Cemaatçiliğe İzin Vermeyeceğiz. Birinci Önceliğimiz Liyakat'

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, yeni yönetim kadrosunu gazetecilere tanıtarak, ““Üniversite de cemaatçiliğe izin vermeyeceğiz. Birinci önceliğimiz liyakat” dedi.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çomaklı Açıklaması 'Cemaatçiliğe İzin Vermeyeceğiz. Birinci Önceliğimiz Liyakat'
Kısa bir süre önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Atatürk Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Ömer Çomaklı, yönetici kadrosuyla birlikte gazetecilerle akşam yemeğinde bir araya geldi.

İlk tanışma toplantısını gazetecilerle düzenleyen Rektör Çomaklı, FETÖ soruşturması kapsamında üniversitede şuana kadar yaklaşık 165 kişiye işlem yapıldığını bunlardan birçoğunun da ihraç edildiğini belirtti.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çomaklı, üniversitede cemaatçiliğe, gruplaşmaya asla izin vermeyecekleri ifade ederek, birinci önceliklerinin liyakatli bir yönetim olacağını söyledi.



Prof. Dr. Ömer Çomaklı, şöyle konuştu:

Atatürk Üniversitesi Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğine ve demokrasisine sahip çıkmakta, bu mücadelede devletimizin tüm kurumlarıyla tam bir uyum içerisinde çalışmaktadır. Bu amaçla FETÖ/PDY terör örgütüyle irtibatı ve iltisaki olanların belirlenmesi, haklarında idari ve hukuki yaptırımların gerçekleşmesi için gereken çalışmalara azami titizlikle devam edilmektedir. Üniversitemiz, 60 yıllık geçmişi, bilimsel yeterliliği, öğrencileri ve mensuplarına sağladığı imkanları ve ülke kalkınmasına verdiği katkı ile her zaman önde gelen üniversiteler arasında yer almıştır.

Bundan sonraki süreçte de hedefleri; liyakat ve bilimselliğe önem veren, kaliteyi esas alan, şeffaf, objektif ve hesap veren verebilen, ötekileştirmeyen, kaynakların etkin ve verimli kullanan, öğrencilerin sorun ve taleplerini çözmeye odaklı, 3. nesil bir üniversite oluşturmak için gerekli dönüşümü gerçekleştiren bir yönetim üslubunu benimseyerek, uluslararası düzeyde bilim ve teknoloji üretmek, şehrimiz ve bölgemizin başta olmak üzere ülkemizin sorunlarını çözmeye yönelik çalışmalar yapmak, ulusal ve uluslararası ortamlarda mensubu olmaktan övünç duyulan, vereceği eğitim öğretim, yapacağı bilimsel araştırmalar ile ülkemizin 2023 vizyonuna ulaşmasına katkıda bulunacak lider bir üniversite olmaktır.”
Kaynak: İHA