AKUT'un Kuruluşunun 20. Yılı

Arama Kurtarma Derneğinin (AKUT) kuruluşunun 20'nci, İzmir ekibinin kuruluşunun ise 10'uncu yılı kapsamında kutlama programı düzenlendi.

Arama Kurtarma Derneğinin (AKUT) kuruluşunun 20'nci, İzmir ekibinin ise kuruluşunun 10'uncu yılı kapsamında kutlama etkinliği düzenlendi.

Tarihi Havagazı Fabrikasında gerçekleşen etkinliğe AKUT Başkanı Nasuh Mahruki ve çok sayıda gönüllü katıldı.

Gecede konuşan Mahruki, 20 yıldır gönüllüler ve yardımseverlerin desteğiyle çalışmalarına devam ettiklerini belirtti.

AKUT'un kurulduğu günden bugüne tamamen gönüllük ve karşılıksız yardımseverlik ile hareket ettiğini anlatan Mahruki, 'Gönüllü gücü olmazsa biz buralara gelemezdik, gönüllü insanların emeği koca Türk milletinin desteğiyle biz buralara gelmeyi başardık. Arama kurtarma ertelenebilecek, ötelenebilecek, görmezden gelinebilecek bir alan değil. Zamana karşı yarıştığınız bazen altın saatler, dakikalar ile olaya anında müdahale edip doğru lojistik doğru ekip ve doğru hamlelerle yapmanız gerekiyor. Bunu sağlamaya ve 20 yıldır da bunu değiştirmeye çalışıyoruz.' dedi.

Mahruki, 17 Ağustos 1999'daki Marmara Depremi'nde bütün ülkede enkaz arama kapasitesinin 220 kişi olduğunu ifade ederek, şu anda bu sayının 10 binlere ulaştığını belirtti.

AKUT İzmir ekip lideri Alper Özkarakaş ise, geceye katılanlara teşekkür ederek, etkinlikte elde edecekleri parayla çalışmalarda kullanılmak üzere araç ve gereç alınacağını söyledi.
Kaynak: AA