AK Parti'li Contar Açıklaması 'Gündemimiz Seçim Değil 2023 Hedefleri'

AK Parti İçel İl Başkan Yardımcısı ve Teşkilatlanma Başkanı Erhan Contar, “Şuan gündemde erken seçim görünmüyor. Milletimizin ve ülkemizin selameti için gerekirse seçim meydanlarına ineriz. Ancak bizim gündemimiz seçim değil, 2023 hedefleri” dedi.

AK Parti'li Contar Açıklaması 'Gündemimiz Seçim Değil 2023 Hedefleri'
Contar, ‘ufukta erken seçim var mı?’ sorusuna yaptığı yazılı açıklama ile açıklık getirdi. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ülkenin ciddi bir süreçten geçtiğini ve bu süreçte milletin kenetlenerek bayrağına ve milletine sahip çıktığını hatırlatan Contar, “Ülke olarak ciddi bir tehlike ile karşı karşıya kaldık. Ancak birlik ve beraberliğimizle bu tehlikeyi savuşturmayı başardık. 15 Temmuz ve sonrasında da görüldüğü gibi milletimiz istikrara ve devletine sahip çıkmıştır. Bu millet yarın aynı duygu, azim ve inançla yine devletine ve bayrağına sahip çıkacak güçtedir” diye konuştu.

"Gündem seçim değil"

Şuan gündemde erken seçim ile ilgili bir çalışmanın olmadığını ifade eden Çontar, “Şuan milletimizin derdi seçim değil, geçim olmuş. Hükümetimiz de milletimizin geçimi için çalışmalarını yoğunlaştırmış durumda. Bu bakımdan bizim bütün dikkatlerimizi milletin geçimine çevirmemiz gerekiyor. Bugüne kadar AK Parti, asla seçimden kaçmayacağını göstermiştir. 7 Haziran’da bir seçim yaptık, 1 Kasım’da bir seçim daha yaptık. Eğer ülkenin selameti gerektirirse asla seçimden kaçmayız. Ama AK Parti istikranın temsilcisi bir parti, bu bakımdan şu anda planlanmış, düşünülmüş bir seçim söz konusu değildir. Önemli olan ülkenin istikrarıdır" diye konuştu.

Olası bir erken seçim için de hazır olduklarını vurgulayan Contar, şöyle devam etti; “Biz yarın seçim olacakmış gibi hazır, olmayacakmış gibi de beklemedeyiz. Ancak İçel’de ve tüm Türkiye’de teşkilatlarımız, partimizin koyduğu 2023 hedefi doğrultusunda çalışmalarını aksatmadan devam ettiriyor. Bu bağlamda gecemizi gündüzümüze katarak partimizin tüm teşkilatları ile birlikte çalışıyoruz. Şuan gündemimizde erken seçim yok. Biz partimizin 2023 hedefleri doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”
Kaynak: İHA