AK Parti Denizli Milletvekili Tin Açıklaması

'Milletimizin gözünü boyadılar. Türkçe şarkılar söylediler, eğitim dediler, başarı dediler, bayrağımızı açtılar ancak bugün bakıyoruz ki bunların hepsi bir ütopyaymış yani yalanmış'

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) milletin gözünü boyadığını, Türkçe şarkılar söyleyip, eğitim, başarı dediklerini, ancak bugün bakıldığında bunların hepsinin yalan olduğunun görüldüğünü söyledi.

Tin, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Denizli şubesinde dernek üyeleriyle bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, MÜSİAD'da 28 Şubat gibi zorlu bir dönemde başkanlık yaptığını belirterek, o dönemde bu kuruluşta bulunmanın, görev almanın çok güç olduğunu, derneğin önemli görevler üstlendiğini ifade etti.

Türkiye'nin son dönemde zorlu bir süreçten geçtiğini ifade eden Tin, şöyle konuştu:

'ABD ya da NATO müttefik olduğumuzu söylese de 15 Temmuz'da ortaya koydukları tavır belli. Ülkemiz aleyhinde çok ciddi uzun planlar yapmışlar. Osmanlı döneminin nasıl yıkıldığını biliyorsunuz. Osmanlı'yı ayakta tutmak için büyük çaba sarf eden Abdülhamit Han'ı bize 'Kızıl Sultan' olarak anlattılar hep. Aynı şekilde ülkesine yararlı olan, kalkındırmaya çalışan liderleri tarihe baktığımızda hep yok etmeye çalıştılar. Türkiye olarak ne zaman kendimize gelsek uşak ve maşalarına birileri emir verip başımıza bir musibet getiriyorlar ve ihtilaller yapıyorlar. Öyle ki her şeyi kısıtlayıp efendilerinin söylediği gibi ülkemizi sömürge bir devlet haline getirmek için çalışıyorlar. 1960, 1971 ve 1980 darbesi, 17-25 Aralık, 28 Şubat, 27 Nisan e-muhtırası, 15 Temmuz kalkışması gibi. 15 Temmuz, Türkiye ile tarih boyunca uğraşanların son oyunu. Ama milletimizin feraseti ile amaçlarına ulaşamadılar, ulaşamayacaklar.'

Çözüm sürecinin bugün terörle mücadelede başarı sağlanmasının önünü açtığının altını çizen Tin, 'Çözüm süreci olmasaydı Doğu ve Güneydoğu'da yaşananlar bu kadar net anlaşılamayacaktı. Devlet, çözüm sürecinde bölge halkına kucak açması sayesinde bölge halkı artık devletinin yanında yer alıyor. Terörün kökü kazınacak.' ifadelerini kullandı.

Kendisini sürekli gizleyen bir düşmanla, şeytanın uşaklığını yapan FETÖ terör örgütüyle karşı karşıya olunduğuna işaret eden Tin, şöyle devam etti:

'Milletimizin gözünü boyadılar. Türkçe şarkılar söylediler, eğitim dediler, başarı dediler, bayrağımızı açtılar ancak bugün bakıyoruz ki bunların hepsi bir ütopyaymış yani yalanmış. Bunlar bugüne kadar aslına bakıldığında ülkemizin bayrağını değil, batının, haçlı zihniyetinin yani bu ülkeyi bölmek, parçalamak ve yok etmek isteyenlerin bayrağını taşımışlar ve bu zihniyete mensup insanlar yetiştirmişler. Aslında bunların sadece hedefi Türkiye'yi ele geçirmek değil. Dünyadaki 172 ülkede Amerika ve batının kontrolünde darbe girişimi planları yapmışlar. Orta Asya ve Afrika ülkelerinde Anadolu'dan giden iş adamalarını huzurlu bırakmadılar. Hem şirketlere ceza kestirip hem de kesilen cezalara çözüm bulacağını söyleyerek himmet toplayan ve bu topladığı himmetleri Amerika'ya gönderen bir yapı var. Türkiye'de inancı, ahlakı, yok etmeye çalıştılar, değerlerimizi yok saydılar, birbirimizin arasına fitne soktular.'

Tin, Türkiye'nin yükselişini durdurmak, kontrol altına almak isteyen güçlerin maşalarıyla birçok cepheden saldırıya geçtiğini ama başarılı olamadıklarını ve olamayacaklarını kaydetti.

Kaynak: AA