Ahmet Yesevi Üniversitesi'nde, Tuluyhan Uğurlu Rüzgarı

Sanatçı Tuluyhan Uğurlu, Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığının UNESCO 2016 Hoca Ahmed Yesevi Yılı çerçevesinde başlattığı bir proje için bestelediği Hoca Ahmed Yesevi konulu müziklerini Türkistan’da icra etti.

Ahmet Yesevi Üniversitesi'nde, Tuluyhan Uğurlu Rüzgarı
1990’lı yıllarda Türkiye’de çekilen "İstanbul Kanatlarımın Altında" adlı filmin müziklerini yapan sanatçı Tuluyhan Uğurlu, Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığının UNESCO 2016 Hoca Ahmed Yesevi Yılı çerçevesinde başlattığı bir proje için bestelediği Hoca Ahmed Yesevi konulu müziklerini Türkistan’da icra etti. Ahmet Yesevi Üniversitesi Kültür Merkezi tiyatro ve sinema salonunda düzenlenen konser programı 22 Eylül 2016 Perşembe günü saat 15.00’te başladı ve bir buçuk saat sürdü. Sanatçı Tuluyhan Uğurlu, Hoca Ahmed Yesevi Hazretleri için yaptığı ve yine Hoca Ahmed Yesevi Hazretlerinin huzurunda icra edeceği eserlerinin heyecanı içerisinde olduğunu dile getirdi. Türkistan’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti de belirten sanatçı, müziklerini terörün kıydığı şehit ve gazilere ithaf ettiğini söyledi.

Son dönemlerde yaşanan terör olaylarına da değinen Uğurlu, cana kıyan terörün aslında tüm insanlığa kıydığını, insana kıymet veren ve yücelten değerlerle yeniden tanışılması ve bu değerlerle birlikte yeni bir dünya inşa edilmesi gerektiğini kaydetti.

Kaynak: İHA