Adıyaman Üniversitesi 21 Bin 322 Öğrenci Ders Başı Yaptı

2016-2017 eğitim öğretim yılının başlamasıyla Adıyaman Üniversitesinde 11 bin 672’si erkek, 9 bin 640’ı kız olmak üzere toplamda 21 bin 322 öğrenci ders başı yaptı.

Adıyaman Üniversitesi 21 Bin 322 Öğrenci Ders Başı Yaptı
Adıyaman Üniversitesi 11 bin 666’sı ön lisans, 8 bin 890’ı lisans ve 667 öğrenci de lisansüstü eğitimi için sınıfları doldurdu. Ön lisansta Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu 3 bin 256 öğrenci ile, lisansta Eğitim Fakültesi 2 bin 743 öğrenci ile ve lisansüstünde Sosyal Bilimler Enstitüsü 400 öğrenci ile başı çekerken Üniversitenin Tıp Fakültesi öğrenci sayısı bu yıl 465’e ulaştı. Bu yıl ilk defa öğrenci alan Diş Hekimliği Fakültesi ise 62 öğrenci ile eğitime başladı.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, öğrencilerin her zaman yanında yer aldıklarını ve onlar oldukları için burada olduklarını ifade etti.

Geleceğimiz ve yegane sermayemiz olan öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Gönüllü, “Sizler Anadolu öz kültürünün ve Osmanlı aklının mirasçılarısınız. Bu kültür ve akıldan aldığınız güçle okuyarak, araştırarak ve bilime katkı sunarak bu ülkeyi yukarılara taşıyacaksınız. Bu kültür birikimi ve akıl ile çalışmayı birleştirdiğiniz zaman hedeflerinizi tutturacak ve devletinize ve milletinize borcunuzu ödemiş, ülkenize faydalı birer birey olacaksınız. Hepinizin Allah yar ve yardımcısı olsun. Geleceğiniz aydınlık, ufkunuz açık, umudunuz daim olsun. Yeni eğitim öğretim yılımız hayırlı olsun” dedi.

Kaynak: İHA