60 Yaşında İşveren Oldu, Bölgenin En Modern Değirmenini Kurdu

Siirt’in Kurtalan ilçesinde 60 yaşındaki Mehmet Emin Yılmazer, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’ndan (KOSGEB) aldığı yeni girişimci desteğiyle bölgenin en modern değirmenini kurdu.

60 Yaşında İşveren Oldu, Bölgenin En Modern Değirmenini Kurdu
Kurtalan’da ikamet eden Mehmet Emin Yılmazer, KOSGEB’den aldığı 50 bin lira hibe ile modern bir değirmen kurarak işveren oldu. Yılmazer, düzenlenen törenle açılışı yapılan işyerinde kapasiteyi artırarak, yeni istihdam alanları oluşturmayı amaçlıyor.

KOSGEB Siirt Müdürü Ömer Erkılıç, girişimciliğin yaş ile sınırlı olmadığını belirterek, ülkemizde işsizliğin azalmasının en önemli alternatiflerinden birinin insanlardaki girişimci ruhunu ortaya çıkması olduğunu söyledi.

60 yaşındaki Yılmazer adlı girişimcinin KOSGEB’den aldığı destekle kendi işini kurarak işveren olduğunu belirten Erkılıç, "Eğitimi alıp yeni işletme kuranların KOSGEB’den geri ödemesiz 50 bin lira hibe ve geri ödemeli 100 bir lira da faizsiz kredi desteği veriliyor. Mehmet Emin Yılmazer adlı girişimci de bunlardan biridir, kutluyorum" dedi.

"Tam vazgeçmişken KOSGEB’i duydum"

Girişimci Mehmet Emin Yılmazer ise, daha öncelerde farklı işlerde çalıştığını ama bir türlü başarılı olmadığından dolayı tam her şeyden vazgeçmek üzereyken KOSGEB’in girişimcilik desteğini duyduğunu söyledi.

Yılmazer, "Girişimcilik ruhum tekrar canlanarak işyeri açma kararı aldım. Bölgenin en modern değirmenini kurarak şimdi yanında üç çalışan ile birlikte yoluma devem ediyorum. Desteklerinden dolayı devletimize ve KOSGEB’e çok teşekkür ederim" diye konuştu.

Kaynak: İHA