15 Temmuz Demokrasi Zaferi Ve Şehitleri Anma Programı

Sulakyurt ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Programı düzenlendi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen programda konuşan ilçe Kaymakamı Fikret Dağ, 15 Temmuz tarihinde halkın yeniden bir tarih yazdığını belirtti.

15 Temmuz tarihinde bir grup terörist tarafından Türkiye Cumhuriyeti Devletini'ne yönelik haince bir girişimde bulunulmaya çalışıldığını belirten Dağ, şöyle devam etti:

'15 Temmuz gecesinde halkımızın birlik ve beraberlik ruhu zirveye yükselerek bedeli ne olursa olsun vatana sahip çıkmak için canlarını aziz milletimiz için feda eden şehitlerimizin yazdığı bir destandır. 15 Temmuz, Türkiye'nin ikinci kurtuluş mücadelesinin adıdır. O gecede yapılan kahramanca mücadelede kanlı darbe girişimi engellenmiş, sağduyu ve demokrasi galip gelmiştir. Vatanımız için milletimizin kararlılığını ve neler yapabileceğini dünyaya göstermiş olduk. Milletimizin bu aziz hatırasını gelecek nesillere her fırsatta anlatmalı ve yaşatmalıyız.'

İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazmi Bayram da yeni eğitim öğretim yılının 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma etkinlikleri ile başlamasının özel bir anlamının olduğunu kaydetti.

Programda, Hakim Mehmet Çakıroğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri '15 Temmuz Gecesi' adlı bir tiyatro gösterisi sergileyip, şiir ve kompozisyonlar okudu.

Programa, Kaymakam Dağ'ın yanı sıra, Belediye Başkanı İsmail Bildik, şehit aileleri ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA