YYÜ Rektörü Battal Açıklaması

'Üniversitemizde önlemlerimizi aldığımız için FETÖ soruşturmaları nedeniyle eğitim ve öğretimde hiçbir aksama meydana gelmeyecek'.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, üniversitede aldıkları önlemler sayesinde FETÖ soruşturmaları nedeniyle eğitim ve öğretimde hiçbir aksamanın yaşanmayacağını bildirdi.

Rektör Battal, gazetecilere yaptığı açıklamada, YYÜ'de bu yıl yaklaşık 32 bin öğrencinin eğitim ve öğretim göreceğini söyledi.

Son dönemde yaşanan olayların toplum tarafından yakından takip edildiğini belirten Battal, şöyle devam etti:

'FETÖ kapsamında görevden uzaklaştırılan öğretim elemanlarının eğitim ve öğretime ne tür olumsuz etkiler oluşturacağı konusunu herkes merak ediyor ama üniversitemizde önlemlerimizi aldığımız için FETÖ soruşturmaları nedeniyle eğitim ve öğretimde hiçbir aksama meydana gelmeyecek. Zaten hastanemize de önemli sayıda öğretim üyesi alıyoruz. Oluşabilecek açıkları da hızlı şekilde kapatmaya çalışıyoruz. Eğitim ve öğretimde hiçbir aksaklık olmadan yolumuza devam edeceğiz.'

- '2023 vizyonuna katkı sunmaya devam ediyoruz'

Battal, üniversitede 750 öğretim üyesi, 800 üzerinde yardımcı öğretim elemanı ve bin 350 civarında idari personelle hizmet verdiklerini aktardı.

Sınırdaki ülkelerden önlisans, lisans ve lisansüstü düzeyde binin üzerinde yabancı uyruklu öğrenci aldıklarını anlatan Battal, 'Ülkemizde meydana gelen olumsuzluklar karşısında ülkemize, vatanımıza, milletimize ve insanımıza güçlü bir destek vermekle beraber, güçlü bir şekilde 2023 vizyonuna katkı sunmaya devam etmekteyiz. Üniversitemiz, üzerine düşen vizyonunun daha fazlasını yapacak.' dedi.

Üniversite yerleşkesinde yapımı süren projelerde de değinen Battal, yeni yapılar ve sosyal donatılarla üniversitenin sivillere ve turistlere de hizmet verebileceğini kaydetti.
Kaynak: AA