YYÜ'de 2016-2017 Akademik Yılı

2017 akademik yılına bayramın akabinde başladıklarını belirterek, FETÖ’den dolayı eğitim öğretimde herhangi bir aksama meydana gelmeyeceğini söyledi.

YYÜ'de 2016-2017 Akademik Yılı
Açıklamalarda bulunan Battal, “2016-2017 akademik yılına Kurban Bayramı’nın akabinde hemen başladık. Öğrencilerimiz gelmeye başladı.

Üniversitemiz bu yıl yaklaşık olarak 32 bin öğrenci ile eğitim öğretimine başladı.

Tabi son dönemde gelişen olaylar toplumumuz tarafından da yakinen takip ediliyor. FETÖ kapsamında görevden uzaklaştırılan öğretim elemanlarının eğitim öğretime ne tür olumsuz etkiler oluşturacağı konusunu da herkes merak ediyor. Ama şunu söyleyeyim, üniversitemizde Allah’ın izniyle bizler önlemlerimizi aldığımız için FETÖ’den dolayı eğitim öğretimde hiçbir aksama meydana gelmeyecek. Zaten hastanemizde de önemli sayıda öğretim üyesi alıyoruz. Oluşabilecek açıkları da bizler hızlı bir şekilde kapatmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla eğitim öğretimde hiçbir aksaklık olmadan yolumuza devam edeceğiz” dedi.

“Hizmet üretmeye devam ediyoruz”

Üniversite olarak bölgede önemli bir misyon yüklendiklerini ifade eden Battal, “Üniversitemiz 32 bin öğrencisi, yaklaşık 750 civarında öğretim üyesi, 800’ün üzerinde yardımcı öğretim elemanı ve bin 350 civarında idari personeli ile hizmet üretmeye devam ediyor. Üniversitemizin bölgedeki bir diğer avantaj da şudur, sınır ülkelerden önemli sayıda yabancı uyruklu öğrenci alıyoruz. Önlisans, lisans ve lisansüstü düzeyde olmak üzere yaklaşık binin üzerinde yabancı uyruklu öğrencimiz de var. Bizler ülkemizde meydana gelen olumsuzluklar karşısında ülkemize, vatanımıza, milletimize ve insanımıza güçlü bir destek vermekle beraber bunlarla ilgili durumları da dikkate almakta ve güçlü bir şekilde ülkemizin 2023 vizyonuna katkı sunmaya devam etmekteyiz. İnşallah üniversitemiz üzerine düşen vizyonu daha fazlasıyla yapmak suretiyle gayret gösterecektir” şeklinde konuştu.

Üniversite kampüsünde yapımı devam eden yapılara da değinen Battal, yeni yapılar ve sosyal donatılarla üniversitenin sivillere ve turistlere de hizmet verebileceğini aktardı.
Kaynak: İHA