Yozgat'ta 350 Araçlık Otoparkın İnşaatı Başladı

Yozgat Belediyesi tarafından yaptırılan 350 araçlık kapalı otoparkın inşaatı başladı.

Yozgat'ta 350 Araçlık Otoparkın İnşaatı Başladı
Yozgat Belediyesi tarafından 15 milyon 717 bin liraya ihale edilen 350 araçlık kapalı otopark inşaatı start aldı. Otopark inşaatının başlaması dolayısıyla bir program düzenlendi.

Programa Belediye Başkanı Kazım Arslan, AK Parti İl Başkanı Harun Lekesiz, AK Parti Yozgat Merkez İlçe Başkanı İskender Nazlı, belediye başkan yardımcıları, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Programda konuşan Belediye Başkanı Arslan, Yozgat’ın 40 yıllık otopark sorununa neşter vurduklarını söyledi.

Başkan Arslan, “Bu proje bu güne kadar Yozgat belediyesinin tek başına yapmış oldu en büyük projedir. Yozgat’ımız için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Yozgat’ımız ciddi manada trafik ve otopark sıkıntısı çeken bir şehir. Bunu hep birlikte yaşıyoruz. Birileri her ne kadar dışarıdan bir şeyler söylese de biz sorunun farkındayız çözümü için de ne gerekiyorsa onu yapmanın arayışı içerisindeyiz ve bunun bugünü ilk adımını atmış olduk. Yozgat’ın değişik yerlerinde küçük otoparklar yaptık ama bu başlı başına bir projedir. İnşallah tamamlandığında Yozgat’ın en büyük ihtiyaçlarından birine cevap vermiş olacaktır. Bizim için en büyük mutluluklardan birisi de seçim beyannamesinde vermiş olduğumuz bir sözü daha yerine getirmenin mutluluğudur” dedi.

Yozgat’ta otopark sorunun birden bire oluşmadığını dile getiren Başkan Arslan, “Zaman zaman bazı hemşehrilermiz benim üzerimden otopark , kaldırım ve cadde sebebiyle bir karalama kampanyası yapmak istiyorlarsa da bu sorun benim sorunum değil, biz 40 yıllık bir soruna neşter vurduk. Yozgat 1977 yılından bu tarafa betonlaştı Yozgat betonlaşırken hiç kimse bu günleri düşünmedi bir gün Yozgat’ta otopark, trafik sıkıntısı olacağını düşünmedi. Bugüne gelinceye kadar 40 yıl bunu seyretti. Biz ise arkadaşlarımızla birlikte 40 yıllık bir meseleye neşter vurmak suretiyle büyük bir huzuru birlikte yaşıyoruz. Bugün Yozgat’ta otopark sorunu varsa, trafik sorunu varsa, bu Kazım Arslan’ın sorunu değil bu 40 yılın sorunudur. İnşallah kısa süre içerisinde bu sorunu çözmüş ola cağız” diye konuştu.

Otoparkın yaklaşık 4 dönüm alanda yer altına 3 kat inmek suretiyle 350 araçlık bir otopark yapacağını ifade eden Belediye Bakanı Arslan, “İnşaatın yerini 20 eylül’de yer teslimi yaptık. İnşallah 700 gün içerisinde de tamamlanıp hizmetine sunulmuş olacak üzeri ise vatandaşımızın gezip, dinleneceği bir sosyal alan olacak. Otopark sıkıntısını çözmek için de Celal Atik ve eski Sakarya okulunun bahçesini otopark olarak düzenleyeceğiz” şeklinde konuştu.

Bizim için Yozgatlının memnuniyeti ve huzuru önemli

Kendileri için Yozgatlının memnuniyeti ve huzuru önemli olduğunu vurgulayan Başkan Arslan, “ Bizim için önemli olan 80 bin Yozgatlının memnuniyeti, huzurudur, menfaatidir. 80 bin insanın huzuru için 80 kişiyi küstürmekten geri durmayız. Bizim gayemiz şahısları memnun etmek değil vatandaşların tamamını Yozgatlıyı memnun etmektir. Biz söylentileri kulaklarımızı tıkıyoruz, biz işimize bakıyoruz. Eğer Yozgat bugün geri kalmışsa Yozgatlı biraz da kendine bakması lazım. Çalışmak isteyen insanları, bu memlekete bir şey yapmak isteyen insanları, dilleriyle, şom ağızlarıyla nasıl bıktırdıklarını, nasıl kaçırdıklarını göz önüne getirmek lazım. Biz her şeye kulağımızı tıkadık. Şom ağızlılara inat, dedikoduculara, iftiracılara, yalancılara inat biz Yozgat’ı gerçekten yaşanabilir bir şehir yapmak için elimizden geleni yapacağız. Kim ne konuşuyorsa konuşsun bu kervan yürüyecek ve inşallah yaşanabilir bir Yozgat’ta hep beraber yaşayacağız. İnşallah 15-20 yıl sonra Yozgat halkı bu kadroyu anacak” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA