Yetiştiriciler Belgelerini Aldı

Malatya Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen sürü yönetimi programını tamamlayan kursiyerlere belgeleri verildi.

Yetiştiriciler Belgelerini Aldı
Malatya Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği ve Battalgazi Halk Eğitim Merkezi ile işbirliği yapılarak düzenlenen sürü yönetimi elemanı programını tamamlayan 14 kursiyere bir otelde belgeleri verildi.

Programa AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ve Gıda Tarım İl Müdür Zülküf Yıldırım, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı, Mehmet Taneli, Süt Üreticileri Birlik Başkanı Aziz Kurtoğlu ile kursiyerler katıldı.

120 saatlik programın sonunda sürü yönetimi belgesini almaya hak kazanan 14 kursiyer belgelerini AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ve Gıda Tarım İl Müdür Zülküf Yıldırım’ın elinden aldı.

Program açılışında konuşan Malatya Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı İhsan Akın, Malatya’da küçükbaş hayvan üretiminin kaliteli bir şekilde yürütülmesi için çalışmalar yaptıklarını ve bu kapsamda eğitim programları gerçekleştirdiklerini söyledi.



Akın, “Malatya Tarım ve Hayvancılık Platformu olarak ve Türkiye Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği olarak bir program çerçevesinde Malatya’mız için ne kadar katkı sunabiliriz bunun çalışması ve çabası içerisindeyiz. Hükümetimizin, devletimizin, bakanlığımızın son yıllarda verdiği çok önemli destekler var. Bu destekler gerçek amacına hizmet ettiği zaman dönüşlerini de görüyoruz. Kurban Bayramı’nda özellikle küçükbaş yetiştiricilerimizin geçen yıla oranla satışlarında yüzde 50-60 gibi bir artış olmuştur” dedi.

Gıda Tarım İl Müdür Zülküf Yıldırım’ın ise birlik başkanları uyum içeresinde çalıştıklarını söyledi.



Malatya’daki hayvan üreticilerinin birlik başkanlarının 15 Temmuz darbe girişimine karşı dik durduklarını belirten AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, “15 Temmuz’daki o hain saldırı da bizimle birlikte olan Alevisiyle, Sünni’siyle, Türküyle, Kürdüyle 79 Milyon insanımızla birlikte birlik olmayı başarabildik. Bunda katkı sunan bütün vatandaşlarımıza en kalbi şükranlarımız sunuyorum. Burada bulunan bütün arkadaşlarımız da o gün o onurlu direnişte bizlerle beraber oldular. Allah’a şükürler olsun ki ülkemizi karanlığa götürmeye çalışanlara o fırsatı vermedik” şeklinde konuştu.

Malatya’daki Küçükbaş ve Büyükbaş hayvan üreticilerinin Malatya ekonomisine önemli katkılar sunduğunu kaydeden AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, “Bugüne kadar hep kırsaldan kente göçün var olduğunu biliyoruz. Sanayi devrimiyle bu tersine dönmüş. Daha önce bütün ülkelerde bu durum böyle iken sanayileşme başladıktan sonra artık yavaş yavaş köyden kente doğru bir akının olduğunu görüyoruz. Ama özellikle bizim Doğu ve Güneydoğu bölgelerimizde bu durum yıllarca bu şekilde süregeldi. Ancak geçmiş hükümetlerde de mutlaka bu konuda adımlar atmışlardır ama biz Ak Parti iktidarları dönemlerinde özellikle Doğu ve Güneydoğu da kırk yıldır bu insanların başına bela olan terör belasını bertaraf etmek için ve o güzelim yaylalarda hayvancılığın yine ön plana çıkması için ciddi çabalar sarf ettik” diye konuştu.

Kaynak: İHA