Van'da El Ve Avuç İçi Terleme Tedavisi

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezi'nde el ve avuç içi terlemelerinin önlenmesi için tedaviye başlandı.

YYÜ Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ufuk Çobanoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, bazı hastaların avuç içleri, koltuk altları ve ayaklarında aşırı terlemeler olduğunu söyledi.

El ve avuç içi terlemesi nedeniyle sosyal hayatta sorun yaşayan vatandaşların hastaneye başvurduğunu ifade eden Çobanoğlu, terleme sorunu yaşayan insanların iş yerlerinde ve sosyal yaşamda insanlarla ilişkilerinde ciddi sıkıntılar yaşadıklarını anlattı.

Çobanoğlu, avuç içi terleme nedeniyle insanların tokalaşmaktan kaçındığını dile getirerek, şunları kaydetti:

'Bu rahatsızlığın tedavisi için son yıllarda geliştirilmiş olan videoteroskopik cerrahi ile Torakal Sempatektomi (ETS) dediğimiz operasyonu hastanemizde başarıyla uyguluyoruz. Bu operasyonda hastada açık olmamak kaydıyla endoskopik yöntemle kapalı bir ameliyat yapıyoruz. Aynı seansta her iki taraftaki terlemeyi de ortadan kaldıracak şekilde müdahalede bulunuyoruz. Endoskopik yöntemle yaklaşık bir santimetrelik bir kesi ile göğüs boşluğu içerisine girerek sempatik zincirlere müdahale ediyoruz.'

Operasyondan sonra hastaların terlemeden kurtulduğunu ifade eden Çobanoğlu, hastalığın tedavisiyle ilgili başarılı ameliyatlar gerçekleştirdiklerini belirtti.

YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi Başhekimi Doç. Dr. Cengiz Demir ise uygulamanın son derce önemli olduğunu belirterek, 'Bugüne kadar bölgemizde yapılmamış olan birçok operasyonun alt yapısını hazırlamaya devam edeceğiz. Bundan sonra hastalarımız tedavi için başka illere gitmeyecekler. Burada da her türlü tedavi yapılmaktadır. Bölgede sıkıntı yaşanan birçok alanda yeni açılış ve çalışmalarımız da devam ediyor.' dedi.

Kaynak: AA