Valiler Kararnamesi

Valiler Kararnamesiyle Hatay Valiliğine atanan Erdal Ata, zor bir süreçten geçildiğini, böylesi bir dönemde birbirimize kenetlenmemiz, birbirimizi sevmemiz, hoşgörüyle yaklaşmamız gerektiğini belirtti.

Vali Ata, Tayfur Sökmen Toplantı Salonu'nda AK Parti İl Başkanı Ahmet Atıç ile İlçe Başkanı Emrullah Gülen ve teşkilat üyeleriyle bir araya geldi.

Hatay'ın hassasiyetleri olan önemli bir kent olduğunu ifade eden Ata, şunları kaydetti:

'Hatay, geçmişten günümüze tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan bir kent. Birçok dini bünyesinde barıştırmış, barış, huzur ve kardeşlik içerisinde bugüne kadar yaşamış bir kentimiz. İnşallah bundan sonra da aynı şekilde yaşamaya devam edecek. Biz görev yaptığımız yerde asla siyasi düşünce, köken, görüşe bakmayız, bu ülkede yaşayan herkes bizim birinci sınıf vatandaşımızdır. Herkesin başımızın üzerinde yeri vardır. Biz böyle değerlendiririz. Gaziantep'te de görev yaptığım için Hatay konusunda az çok bilgimiz var. Burada da siyasi parti ayrımı yapmadan, partiler arasındaki ilişki, diyalog ne kadar iyi olursa tabana yansıması aynı şekilde olur. Biz ülkemizde, ilimizde, huzurun bozulmaması, barışın korunması için elimizden ne geliyorsa yapacağız, bu konuda hepimize görevler düşüyor. Zor bir süreçten geçiyoruz. Böylesi bir dönemde birbirimize kenetlenmemiz, sevmemiz, hoşgörüyle yaklaşmamız hem ilimizin hem de ülkemizin menfaatine olacaktır.'

İl Başkanı Atıç da, kentin yıllardır kardeşçe yaşanılan bir yer olduğunu belirterek, AK Parti ailesi olarak huzuru, barışı siyasetin üstünde gördüklerini kaydetti.

Kaynak: AA