Uşak'ta 'Gençler Mutlu Yarınlar Umutlu' Projesi

Avrupa Birliği'nin (AB) finanse ettiği 'Sektörel Yatırım Alanlarında Genç İstihdamının Desteklenmesi' hibe programı çerçevesinde Uşak Üniversitesi tarafından yürütülen 'Gençler mutlu yarınlar umutlu' projenin bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Bir otelin toplantı salonunda düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan proje koordinatörü Sibel Özafşarlıoğlu Sakallı, 'Gençler mutlu yarınlar umutlu' projesinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından kabul edilen 59 proje arasında yer aldığını belirtti.

Projenin süresinin 12 ay bütçesinin de 373 bin 843 avro olduğu bilgisini veren Sakallı, 'Proje kapsamında dokumacılık eğitimi alan 30 işsiz genç istihdam edilecek, 120 işsiz gence de girişimcilik eğitimi verilerek, kendi iş yerlerini kurma imkanı verilmiş olacaktır. Toplamda 150 gencimizin iş hayatına destek verecek olmak üniversitemiz ve ilimiz adına mutluluk vericidir.' dedi.

Sakallı, projenin, genç işsizlik oranının azaltılmasının yanısıra nitelikli işgücüne katkı sağlayıp kentte istihdamı artırmayı hedeflediğini aktararak 'Projemiz bünyesinde kurulacak olan Kariyer Geliştirme Merkezinde kariyer uzmanlarımız tarafından hem üniversite öğrencilerimize hem de Uşak ilindeki gençlere açık iş fırsatları ve kariyer planlama konusunda danışmanlık hizmetleri verilecektir. Projemiz sürecinde kurulması planlanan bir diğer faaliyet ofisimiz ise Eğitim-Tasarım Merkezidir. Merkezimizde, proje kapsamında almayı planladığımız yaklaşık 150 bin lira maliyetindeki Rapierli Dokuma Makinesi, eğitim süresinde kursiyerlerimizin kullanımına sunulacaktır.' ifadelerini kullandı.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik ise projenin Uşak'ta işsizlik oranının azaltılmasına büyük katkı sağlayacağına inandığını söyledi.

Projenin bölgenin kalkınmasında da önemli rol oynayacağını aktaran Rektör Sait Çelik, 'Günümüzde özellikle girişimci üniversitelerin bölgesel kalkınmanın temel dinamiği olarak kabul görülüyor. Uşak Üniversitesi iş arayan değil iş kuran öğrenciler yetiştirmeyi amaçlıyor. İstihdama ve ekonomiye yönelik proje ve çalışmalar ülke gelişiminin sürdürülebilirliği açısından önem arz etmektedir. 'Gençler mutlu yarınlar umutlu' projenin kaliteli genç istihdamın geliştirilmesi adına başka projelere de örnek teşkil edeceğine inanıyorum.' diye konuştu.

Kaynak: AA