Tuncelili Şehidin Adı Verilen Okul Törenle Açıldı

15 Temmuz darbe girişimi esnasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı korurken şehit olan Tuncelili Polis Memuru Nedip Cengiz Eker’in isminin verildiği okul düzenlenen törenle açıldı.

Tuncelili Şehidin Adı Verilen Okul Törenle Açıldı
Tunceli’de İlköğretim Haftası bir dizi etkinlikle kutlanıyor. Kutlamalar kapsamında 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı korurken şehit düşen Tuncelili Polis Memuru Nedip Cengiz Eker’in isminin verildiği okul, Vali Osman Kaymak, Vali Yardımcısı Hasan Çiçek, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Aslanoğlu, kurum amirleri, öğretmen, öğrenci ve velilerin katıldığı törenle açıldı.

Okulun açılış kurdelesini kesmeden önce kısa bir konuşma yapan Vali Osman Kaymak, "Bu okul, 15 Temmuz darbe girişimi öncesi FETÖ terör örgütü tarafından kullanılıyordu. Okula el koyduk. Bundan sonra burası Şehit Nedip Cengiz Eker ismini yaşatacak. İlimize hayırlı, uğurlu olsun" dedi.

Açılışın ardından sınıfları gezerek öğretmen ve öğrencilerle sohbet eden Vali Kaymak, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Vali Kaymak, daha sonra Vali Mehmet Ali Türker Ortaokulu Konferans Salonu’nda İlköğretim Haftası nedeniyle düzenlenen programa katıldı.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Aslanoğlu’nun açılış konuşmasının ardından öğretmen, öğrenci ve velilere hitap eden Vali Osman Kaymak, kentin eğitimdeki başarısının devam ettirilmesinin önemine değindi. Öğretmenlere, "Çocukları Milli Eğitim müfredatı çerçevesinde ülkesini seven iyi bir vatandaş olarak yetiştirin" diyen Vali Kaymak, terör olaylarına değinerek, "İlimiz kırsalında teröristler var. Şehirden bazı işbirlikçileri vasıtasıyla aldıkları destekle zaman zaman saldırılarını sürdürüyorlar. Onlarla mücadelemiz acımasızca devam edecek. Onların yanı sıra destek verenler de hak ettikleri cezayı bulacaklar. Bunların hakkından geldikten sonra bu şehir her şeyin en iyisine layık. Göreceksiniz eğitimde olduğu gibi turizmde, ticarette de ciddi kalkınma yaşanacak" diye konuştu.

Vali Kaymak’ın konuşmasının ardından öğrenciler İlköğretim Haftasına ilişkin şiirler okudu.

"15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerimiz" adlı video gösteriminin de yapıldığı etkinlik, müzik dinletisi ile sona erdi.
Kaynak: İHA