Tunceli Valisi Kaymak Açıklaması

'Herkes safını belirlesin. Devletin ekmeğini yiyerek terör örgütüne yardım etmek akıl mantık işi değildir'

Tunceli Valisi Osman Kaymak, terör olaylarına tepki göstererek, 'Herkes safını belirlesin. Devletin ekmeğini yiyerek terör örgütüne yardım etmek akıl mantık işi değildir.' dedi.

İlköğretim Haftası etkinlikleri kapsamında, FETÖ ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle binası Milli Eğitim Bakanlığına devredilen ve 'Şehit Nedip Cengiz Eker Ortaokulu' adı verilen okulun açılışı sebebiyle tören düzenlendi. Törene, Tunceli Valisi Osman Kaymak, Vali Yardımcısı Hasan Çiçek ve İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Arslanoğlu, kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Okulda halk oyunları ekibinin gösterisini izleyen Vali Kaymak ve beraberindekiler, ardından kurdele keserek söz konusu okulun açılışını gerçekleştirdi.

Daha sonra İlköğretim Haftası nedeniyle Vali Mehmet Ali Türker İlkokulu Konferans Salonu'nda düzenlenen programa katılan Vali Kaymak, burada yaptığı konuşmada, Tunceli'de 987 öğretmen, 94 okul ve 9 bin 434 öğrenci ile eğitim öğretime başlanıldığını söyledi.

Tunceli'de eğitimde alınan başarılarda öğretmenlerin katkısının çok büyük olduğunu ifade eden Kaymak, '3 senedir Tunceli TEOG'da Türkiye birincisi. Bundan dolayı biz gurur duyuyoruz. Liselerde de daha önceki yıllarda 30. sıralardaydık, son yıllarda ilk 10'a girdik. Bu da bizim için büyük gurur vesilesi. Tabii liselerde aynı başarıyı sağlamamanın sebeplerini araştırdığımızda bizim başarılı öğrencilerimizin TEOG sınavları ile iyi fen liselerini kazandıkları için il dışına gittiğini görüyoruz. Bir de maalesef örgütün lise öğrencilerini ders dışı siyasi alanlara çekmesi nedeniyle başarının düştüğünü düşünüyorum.' dedi.

Okullarda sadece eğitim öğretim yapılması gerektiğini vurgulayan Vali Kaymak, şunları söyledi:

'Okullar bazı siyasi ideolojik akımların arenası haline gelmemeli. O anlamda öğretmenlerimizden isteğimiz lütfen çocuklarımızı milli eğitim müfredatı çerçevesinde onların iyi bir Türk vatandaşı olarak, iyi bir yurttaş olarak yetişmelerini sağlamalarıdır. Bu konuda gayret gösteren öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Dışarıdan bakıldığında Tuncelili öğretmenlerin, halkın sanki hepsinin PKK'lı olduğu yönünde maalesef dışarıda bir algı var, bu çok yanlış, Tunceli'ye yapılan en büyük haksızlık. Biz bunu anlatmaya, düzeltmeye çalışıyoruz.'

Kaymak, Tunceli'de terör örgütlerine yönelik operasyonların devam ettiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

'İlimizde kırsalda maalesef teröristler var ve bunlar şehirde bazı kişilerden destek alarak bu bölgede terör faaliyetleri sürdürüyorlar. Onlarla mücadelemiz acımasızca devam edecek. Onların bu şehir üzerindeki baskılarını, bu halk üzerindeki baskılarını kaldırmak için en iyi şekilde mücadelemiz devam edecek. İnşallah onların hakkından geldikten sonra bu şehir her şeyin en iyisine layık. Halkımız korku, panik içerisinde kendilerini ifade edemiyorlar. Tüccarlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız olsun hepsinin üzerinde bir baskı olduğunu düşünüyorum. Tunceli, bu korkunun kısa zamanda kalkması halinde göreceksiniz eğitimde olduğu gibi her alanda turizmde, sanayide, ticarette değişik alanlarda da başarısını sürdürecektir. Bizler Tunceli Valiliği olarak halkımızı seviyoruz. Halkımızın huzur, mutluluğu için ne gerekiyorsa onu yapmaya çalışıyoruz.'

- Herkes safını belirlesin

Valilik olarak Tunceli'de önemli yatırımlar yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini vurgulayan Kaymak, Tuncelililerin de yapılan yatırımlara sahip çıkmasını ve destek vermesini beklediklerini, halkın devletine sahip çıkması ve devletine, milletine bağlı olması durumunda kentin bundan çok büyük kar sağlayacağını belirtti.

Kaymak, velilerin terör denen belayı bir tarafa bırakarak ülkenin geleceği olan çocukları huzur içerisinde en iyi şekilde geleceğe hazırlamaları gerektiğini söyledi.

Devlete başkaldıran, silah çeken insanlarla ve onlara yardım edenlerle mücadelenin devam edeceğini bildiren Vali Kaymak, 'Sadece devlete silah çekenler değil, onlara yardım edenler de kim olursa olsun bunun cezasını çekecekler. Onun için herkes safını belirlesin. Devletin ekmeğini yiyerek terör örgütüne yardım etmek akıl mantık işi değildir. Hepimiz ekmek peşindeysek lütfen o manada da devletimizle beraber olmayı sürdürelim.' dedi.

- Tunceli'nin TEOG başarısı markalaştırılacak

Tunceli'nin son yıllarda TEOG sınavlarında önemli başarılar aldığını anımsatan Kaymak, bu başarıyı markalaştırıp Türkiye'ye anlatmak istediklerini de sözlerine ekledi.

Program konuşmaların ardından şiirlerin okunması ve müzik dinletisi ile sona erdi.
Kaynak: AA