Tatvan'da Temel Atma Töreni

Fuar Sergi Alanı ve Kongre Merkezi'nin temeli, törenle atıldı.

Tatvan ilçesinde 'Fuar Sergi Alanı ve Kongre Merkezi'nin temeli, törenle atıldı.

Tatvan Doğu Anadolu Fuarı Kültür ve Sanat Festivali alanında yapımına başlanan merkezin temel atma töreninde konuşan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, tesisi bir yıl içinde tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.

Tatvan Fuarı'nın her yıl 30 Haziran-20 Temmuz tarihlerinde yapıldığını, ilçenin 20 gün boyunca kültür sanat etkinliklerine ev sahipliği yaptığını anlatan Aksoy, 'Tatvan, doğal güzellikleriyle bölgede cazibe merkezi olduğu için çevre il ve ilçelerden insanlar günübirlik ziyaretler gerçekleştiriyor. Ayrıca, yılda 500 - 600 bin yerli ve yabancı turist bölgemizi ziyaret ediyor.' dedi.

Aksoy, belediye olarak hizmetleri her alanda aralıksız sürdürdüklerini dile getirdi.

- '3 bin metrekare kapalı alanı olacak'

Projeleri arasında yer alan Fuar Sergi Alanı ve Kongre Merkezi binasının temelini atmanın gururu içinde olduklarını anlatan Aksoy, şunları kaydetti:

'Fuar alanında temelini attığımız kongre merkezinin 3 bin metrekare kapalı alanı olacak. İçerisinde 2 adet çok amaçlı salon, kafeterya ve mescitler yer alacak. Ayrıca güzel bir teras oluşturacağız. Halkın hizmetine sunacağımız kongre merkezi binası fuar sezonunda fuar amaçlı kullanılacak, diğer zamanlarda ise toplantı, düğün, nişan, özel günler, sergi, konferans ve benzeri etkinliklerde hizmete açık olacak. Halka hayırlı olmasını diliyoruz.'

Kaynak: AA