Somali Büyükelçisi Bekar, Rektör Aydın'ı Ziyaret Etti

Somali Federal Cumhuriyeti Büyükelçisi Olgan Bekar, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın’ı ziyaret etti.

Somali Büyükelçisi Bekar, Rektör Aydın'ı Ziyaret Etti
Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette Somali Federal Cumhuriyeti Büyükelçisi Olgan Bekar, Somali hakkında değerlendirmelerde bulundu. Somali Büyükelçisi Bekar, Somali’nin eğitim faaliyetlerinin yanı sıra iktisadi ve beşeri alanlardaki faaliyetlerinden de bahsederek, Somali’nin harici politikası çerçevesinde eğitim alanında işbirliğini ve iktisadi münasebetleri geliştirmek istediklerini, bunun için de çaba içinde olduklarını belirtti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın ise, Kastamonu Üniversitesi’nde yabancı uyruklu öğrencilere eğitim konusunda çok büyük kolaylıklar sağlandığını ifade ederek, bu hususla ilgili YÖK ile de görüştüklerini ifade etti.

Somalili öğrenciler için ellerinden geldiğince destek olacaklarını aktaran Rektör Aydın, yabancı uyruklu öğrencilerin Kastamonu Üniversitesi’ndeki mevcut durumları konusunda bilgiler paylaştı. Büyükelçi Bekar, Kastamonu Üniversitesinin Somali ile ilgili eğitim konusundaki çalışmalarına her zaman destek olmak istediklerini kaydetti.

Ziyaret, şeref defterinin imzalanması ve hediye takdiminin ardından son buldu.
Kaynak: İHA