Sektörel Performans Değerlendirme Organizasyonu

KSO Yönetim Kurulu Başkanı Zeytinoğlu: 'Organizasyonun amacı, yüksek verimlilikle çalışan, yenilikçiliğe ve çalışanlarının gelişimine önem veren, finansal olarak başarılı iş sonuçları elde eden ülkemizin ekonomisine katma değer yaratan, sürdürülebilir bir gelecek için topluma gelecek sağlayan sanayi kuruluşlarının belirlenerek ödüllendirilmesidir'.

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) tarafından 2008 yılından bu yana sanayi kuruluşlarını ödüllendirmek amacıyla düzenlenen 'Sektörel Performans Değerlendirme Organizasyonu'na başvurular başladı.

KSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, İzmit'teki bir restoranda düzenlenen basın toplantısında, organizasyonu geçen yıl Marmara Bölgesi'ndeki tüm firmalara açtıklarını söyledi.

'Organizasyonun amacı, yüksek verimlilikle çalışan, yenilikçiliğe ve çalışanlarının gelişimine önem veren, finansal olarak başarılı iş sonuçları elde eden ülkemizin ekonomisine katma değer yaratan, sürdürülebilir bir gelecek için topluma gelecek sağlayan sanayi kuruluşlarının belirlenerek ödüllendirilmesidir.' diyen Zeytinoğlu, yarışmaya KOBİ ve büyük işletmelerin katılacağını kaydetti.

Zeytinoğlu, 7 alanda firmaları değerlendireceklerini dile getirerek, 'Değerlendirme kriterlerimiz arasında başta verimlilik geliyor. Yenilikçilik ve markalaşma alanındaki çalışmalar, finansal sonuçlar, ihracat, dış ticaret ayrı bir konu, topluma katkı ve çevre, istihdam bizim için çok önemli. İşçi sayısını arttıran firmalar öne çıkacak. Bir de firmaların çalışanlarına karşı eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarını da değerlendiriyoruz.' şeklinde konuştu.

- 'Organizasyon firmalara tanıtım ve prestij sağlıyor'

Bu yıl kadın ve engelli istihdamı ile çevre alanındaki yatırımları da sorgulayacaklarını anlatan Zeytinoğlu, 2015 yılı organizasyonuna Kocaeli dışındaki 7 ilden katılım olduğunu anımsattı.

Zeytinoğlu, organizasyona katılanlara Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarı'nda (SANTEK) avantaj sunacaklarını belirterek, 'Katılan her firmaya bu fuar için metrekare başına yüzde 5 indirim yapacağız. Ödül alan firmalar ise fuara ücretsiz katılabilecek. Projeye katılmak tanıtım ve prestij açısından önemli. Ödül törenini kasım ayında yapacağız. Bir aksilik olmazsa Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katılımıyla ödülleri dağıtacağız. Son başvuru tarihi 4 Kasım 2016.' dedi.

Organizasyona katılanlara yapılacak geri bildirimin o şirketlerin dışarıdan nasıl göründüğünü öğrenme fırsatı sunacağını dile getiren Zeytinoğlu, bunun başlı başına katılım için bir neden olduğunu söyledi.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Ayhan da organizasyonun katılımcı şirketlerin ilgili sektörde bulunduğu konumu da göstereceğini aktararak, 'Bölgesel çözüm ortakları olarak bunun Marmara Bölgesi'nde yayılması için katkı sağlayacağız. Önümüzdeki yıllarda belki ajanslarla olarak firmalara katkı sağlayabiliriz. Nitelik ve katılımcı sayısı artıyor.' diye konuştu.
Kaynak: AA