Şehit Korucular İçin Tören Düzenlendi

Siirt’in Eruh ilçesinde PKK’lı teröristler tarafından şehit edilen geçici köy korucuları Enver Kunduracıoğlu ve Adil Kamel için tören düzenlendi.

Şehit Korucular İçin Tören Düzenlendi
Eruh ilçesi Akmeşe kırsalında dün PKK’lı teröristlerle girdikleri çatışmada şehit düşen geçici köy korucuları Enver Kunduracıoğlu ve Adil Kamel için cenaze töreni düzenlendi.

İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde düzenlenen törene, Vali Mustafa Tutulmaz, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Ata Kalkan, 3’üncü Komando Tugay Komutanı Piyade Kurmay Albay Selçuk Yavuz, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, İl Jandarma Komutanı Albay Halidun Eren, AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, şehitlerin yakınlar, asker, polis ve korucular katıldı.

Tören, şehitlerin naaşlarının alana getirilmesiyle başladı.

Törende konuşan İl Jandarma Komutanı Albay Halidun Eren, kahraman korucuların dün makamların en ulvisi olan şehadet mertebesine yükseldiğini belirterek, “Şehit olan korucularımızın aramızdan ayrılmaları başta aile fertleri ve silah arkadaşları olmak üzere bizleri derinden üzmüştür" dedi.

Paşa şehit babasına sımsıkı sarıldı

Kara Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Ata Kalkan, Siirt 3’üncü Komando Tugay Komutanı Piyade Kurmay Albay Selçuk Yavuz, tören alanında bulunan şehitlerin ailelerine başsağlığı diledi. Daha sonra şehit korucu Enver Kunduracı’nın babası, Korgeneral Kalkan ve 3’üncü Komando Tugay Komutanı Albay Yavuz’a sımsıkı sarıldı.

Tören, İl Müftüsü Faruk Arvas tarafından dua okunmasının ardından sona erdi.

Şehit koruculardan Enver Kunduracı’nın naaşı merkeze bağlı Tuzkuyusu köyüne, 7 çocuk babası Adil Kamel’in naaşı ise Pervari ilçesi Palamutlu köyüne gönderildi.
Kaynak: İHA