''Sedimanter Havzaları, Dolguları Ve Stratigrafiler'' Çalıştayı Başladı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü ev sahipliğinde, Sedimantoloji Çalışma Grubu ve Türkiye Stratigrafi Komitesi ortaklığında düzenlenen ''Sedimanter Havzaları, Dolguları ve Stratigrafileri Çalıştayı'' başladı.

ESOGÜ Prof. Dr. Necla Özdemir Konferans Salonu’nda gerçekleşen program açılışında konuşan ESOGÜ Jeoloji Mühendisliği Genel Jeoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Faruk Ocakoğlu, çalıştayda emeği geçenlere teşekkür etti.

Çalıştay boyunca arazi gezilerinin de gerçekleşeceğini belirten Ocakoğlu, çalıştayın lisansüstü öğrencilerin dinamizmiyle akademisyenlerin tecrübesini bir araya getirmesi bakımından önemli olduğunu kaydetti.

Sedimantoloji Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Özkulun ise meslektaşlarının ve ilgililerin çalışmalarını daha yakından takip edebilmeleri için web sayfası oluşturduklarını, e-bülten çıkardıklarını ve Uluslararası Sedimantasyon Birliği ile iletişim halinde olduklarını anlattı.

Türkiye Stratigrafi Komitesi Başkanı Prof. Dr. Nizamettin Kazancı da, bu tür bilimsel çalışma ve etkinliklerle ülke geleceğine katkı sunmak gerektiğini dile getirdi.

Kaynak: AA