SAMDOB 'Nart Ateşi' İle Perde Açacak

Samsun Devlet Opera ve Balesi yeni sanat sezonunda perdelerini 'Nart Ateşi' isimli sahne gösterisi ile açacak.

Samsun Devlet Opera ve Balesi (SAMDOB), 1 Ekim'de başlayacak yeni sanat sezonunun açılışında 'Nart Ateşi' (Bir Kafkasya masalı) sahne gösterisini sanatseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor.

SAMDOB'un yeni sanat sezonunda perdelerini açacağı 'Nart Ateşi' gösterisinde Nartlar'ın destanı anlatılıyor. Gösteride, Nart kahramanları Setenay Guaşe ve Sowsiriko'nun şarkı ve danslarıyla sürgün yılları aktarılıyor.

''Nart Ateşi'', opera ve balenin yüksek sanat anlayışıyla Çerkezler'in köklerinden gelen zengin kültür mirasını masalsı bir hikaye olarak opera sahnesini taşıyor. Gösteride, 152 yıllık bir Çerkezya serüveni ve Çerkezlerin ruhlarındaki diriliş hikayesi anlatılıyor.

Trajedi, gözyaşı ve ağıtlarla dolu 101 yıllık hikayede, sürgün sonrası diasporada yaşayan Nartlar'ın torunları olan Çerkezler'in kendilerine yepyeni bir gelecek kurma çabaları ve hayalleri, Ayşe Ceylan tarafından sahneye konuluyor.

Oyunun kareograflığını David Khozashvili yaparken, dekor tasarımı Filiz Dinç'e, kostüm tasarımı Gülnur Çağlayan'a, ışık tasarımı ise Oğuz Murat Yılmaz'a ait.

Sanatseverlerle 1 Ekim'de buluşmaya hazırlanan gösteriye Samsun Büyükşehir Belediyesinde çalışan Çerkez kökenliler ile yerel aktörler misafir oyuncu olarak katkı sağlayacak.
Kaynak: AA