Şahinbey'den 20 Bin Öğrenciye Kırtasiye Yardımı

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte Şahinbey Belediyesi, ilçede bulunan okullardaki 20 bin öğrenciye çanta ve kırtasiye dağıtım geleneğini bu yılda sürdürüyor.

Şahinbey'den 20 Bin Öğrenciye Kırtasiye Yardımı
Etiler Mahallesinde bulunan Şehit Karayılan İlkokulu’nda gerçekleştirilen çanta ve kırtasiye dağıtım törenine, Şahinbey Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Belediye Başkan Yardımcıları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

“Amacımız eğitime destek olmak”

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 2009 yılından bu yana her yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğrencilere kırtasiye desteği verdiklerini söyledi.

Bu yılda 20 bin öğrenciye kırtasiye desteği sağlayarak toplamda 78 bin 118 öğrenciye ulaşacaklarını ifade eden Tahmazoğlu, “Öncelikle 2016-2017 eğitim öğretim yılının öğrencilerimize ve öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Eğitim her şeyin başı olduğu gibi dinimizin ilk emri de ‘oku’ dur. Bu nedenle bizim her gün yeni bir şey öğrenerek, hayatımıza bir değer katmamız gerekiyor. Beşikten mezara kadar eğitime, öğrenmeye devam edeceğiz. Öğretmenlerimize bu anlamda çok teşekkür ediyorum. Sizleri hayata hazırlıyorlar. Ne öğrendiysek öğretmenlerimizden öğrendik. Onların hakkını ödememiz mümkün değil. Şehrimizin Valisi, Kaymakamı, Milli Eğitim Müdürümüz, Belediyemiz sizlerin daha iyi eğitim alabilmesi için seferber oldular. Okuduğunuz bu okulun eski haliyle yani hali arasında dağlar kadar fark var. Belediye olarak her zaman eğitime destek vermeye çalışıyoruz. Bu anlamda Şahinbey Belediyesi olarak Adil Teymur İmam Hatip Ortaokulu, Mehmet Emin Er Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Bilim Sanat Merkezi’ni yaptık. Ayrıca, Temizlik Kampanyası çerçevesinde çöp kovası, çöp konteynırı, ağaç dikimi, not defteri, kalem ve tasarruf anlamında kumbara dağıtımında bulunduk” dedi.

En önemli yatırım

İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun eğitime önemli desteği olduğunu belirterek, “2016-2017 eğitim öğretim yılı tüm öğrencilerimize hayırlı uğurlu olsun. En güzel yatırım eğitime yapılan yatırımdır. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize ve çocuklarımıza yapılan her türlü yatırımı önemsediğimizi, gelecek için çok ciddi katkılar sağlayacağını ifade etmek istiyorum. Bu anlamda eğitime her alanda destek veren Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Bu yardımların her alanda devam etmesi eğitim camiasını yarınlara daha umutla bakmasını sağlayacaktır” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından öğrencilere çanta ve içerisinde bulunan kırtasiye seti dağıtımı yapıldı.
Kaynak: İHA