Okullarından Gözyaşları İçinde Ayrıldılar

Düzce’nin Akçakoca ilçesinde Akçakoca Sosyal Bilimler Lisesi, Kız İmam Hatip Lisesine dönüştürülmesi sonucu Barbaros Anadolu Lisesine taşındı. Okullarından ayrılan öğrenciler gözyaşlarını tutamadı.

Okullarından Gözyaşları İçinde Ayrıldılar
Akçakoca Sosyal Bilimler Lisesi, 2016-2017 eğitim öğretim yılında Kız İmam Hatip Lisesine dönüştürülürken, Sosyal Bilimler Lisesinin Barbaros Anadolu Lisesine taşınmasına karar verildi.

Karara tepki gösteren öğrenci velileri okul önlerinde toplanarak, kararın değiştirilmesini istedi. İmam Hatip Liselerine karşı olmadıklarını ifade eden bir veli, "Hazır okulumuzu alıp da vermesinler. Okul içinde okul olmaz ve bize bir okul gösterilmedi. Lütfen çocuklarımıza sahip çıkalım onlar geleceğimiz. Ben Başbakanımıza sesleniyorum, biz onun önünde etten duvar ördük, bu imzayı kimler attı ise oda onların önünde etten duvar örsün’’ diye konuştu.

Bu yıl Barbaros Anadolu Lisesinde eğitim görecek Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri ise okullarından ayrılırken vedalaşma sırasında gözyaşlarını tutamadı. Okullarından ayrılan öğrenci ve veliler yürüyüş yaparak, Barbaros Anadolu Lisesine kadar yürüdü. Burada gelen Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri için okul önünde bir tören yapıldı. Öğrenciler çiçeklerle karşılanarak, sınıflara alındı.

Sosyal Bilimler Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Belma Öztürk, taşınma olayını gözyaşları içerisinde anlatarak, ’’Bu süreç mahkemeye taşınmıştır. Mahkeme sonucunu bekleyeceğiz. Ama içimize dokunuyor, çok mutsuzuz inşallah haklı çıkacağız’’ diye konuştu.

Kaynak: İHA