O Hainler 4 Polisi Şehit Etmiş

Van merkez İpekyolu ilçesinde dün akşam düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirilen teröristlerin Kurban Bayramı’nın birinci gününde yapılan bombalı saldırıyı düzenledikleri, ayrıca daha önce de 2 ayrı bombalı saldırıda 4 polisi şehit ettikleri belirtildi.

O Hainler 4 Polisi Şehit Etmiş
Olay, dün akşam İpekyolu ilçesine bağlı Seyit Fehim Arvasi Mahallesi Meteoroloji Sokak’ta meydana gelmişti. Ölü ele geçirilen ’Cafer’ kod adlı Z.B. ile ’Amed’ kod adlı M.Y.’nin Kurban Bayramı’nın ilk gününde bombalı saldırının dışında daha önce de kent merkezinde 2 ayrı bombalı saldırıda 4 polisi şehit ettikleri belirtildi.

TERÖRİSTLER MOTOSİKLETLE KAÇTI

Özel hareket ve terörle mücadele polislerinin ölü ele geçirdiği Z.B. ve M.Y.’nin Kurban Bayramı’nın 1’inci günü düzenledikleri bombalı saldırının ayrıntıları da ortaya çıktı. Z.B.’nin bombalı aracı AK Parti ve polis noktasına yakın mesafeye park ettikten sonra kendisini motosikletle bir ara sokakta bekleyen M.Y.’nin yanına gittiği ve daha sonra da üzerilerinde taşıdıkları uzaktan kumandalı düzenekle bombalı aracı patlattıkları belirtildi. Teröristler, daha sonra da bindikleri motosikletle kayıplara karışmıştı. Patlamanın ardından çevredeki görüntüler toplanırken, Van Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici’nin de bizzat yönettiği ekip tarafından soruşturma derinleştirildi. Görüntüleri büyük bir titizlikle inceleyen soruşturma ekibi, adım adım teröristleri takip etmeye başladı.

Bu takibin ardından da dün saat 22.00 saralarında Seyit Fehim Arvasi Mahallesi Meteoroloji Sokakta bulunan 2 katlı eve operasyon yaptı ve teröristler silahlarıyla birlikte ölü ele geçirildi.

ÇATIŞMANIN İZLERİ SABAH ORTAYA ÇIKTI

Ölü ele geçirilen 2 PKK’lı teröristin 4 polisi şehit ettikleri ve bombalı saldırıyı düzenledikleri ise parmak izlerinden ortaya çıktı. Eve yapılan operasyonun izleri ise sabah ortaya çıktı. 2 saat boyunca çatışmanın yaşandığı 2 katlı evde hasar meydana gelirken, evin çevresi ve içinde ise detaylı aramalar yapıldı.

Kaynak: İHA