Mobil Çanakkale Müzesi Esenler'de

Çanakkale’deki kahramanlık destanını yansıtan fotoğraf, mektup, hatıra, silah ve mermilerden oluşan 7 bin parça, Esenler’de bulunan Mobil Çanakkale Müzesi’nde sergileniyor.

Mobil Çanakkale Müzesi Esenler'de
Çanakkale Cephesi’nde 1915’te yazılan kahramanlık destanı, Mobil Çanakkale Müzesi ile Esenler’e taşındı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bir hizmeti olan gezici müze, Esenlerliler tarafından büyük ilgi görüyor. Dörtyol Meydanı’nda binlerce vatandaş müzeyi ziyaret ediyor.

Kahramanlık ruhunu yansıtıyor

Müzede Çanakkale destanını anlatan fotoğraflar, mektuplar, hatıralar, mermiler, savaşta kullanılan silah ve envanterlerden oluşan 7 bin parça bulunuyor. Müzede, yaralanan bir askerin tedavisinin yansıtıldığı özel bir bölüm de yer alıyor. Cuma günü ziyaretçilere açılan Mobil Çanakkale Müzesi daha önce Çanakkale’ye gitme fırsatı bulamayanlara kahramanlık mücadelesinin verildiği bu topraklardaki havayı Esenler’de yaşatıyor.

Ziyaret için son gün Pazar

26 Eylül Pazartesi gününe kadar açık kalacak Mobil Çanakkale Müzesi’ni 50 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Saat 10.00 ile 20.00 saatleri arasında açık olan müzeye girişler ise ücretsiz.
Kaynak: İHA